Teknoloji

Olympus Stylus TG-Tracker ile hareket kamerası yarışına katılıyor

olympus stylus tg-trackerOlympus daha öncesinde hareket kamerası kategorisine mesafeyle yaklaşmış ve sadece dayanıklı dijital fotoğraf makineleri sunmakla yetinmişti. Ancak şirket Stylus TG-Tracker ile bu yaklaşımını değiştiriyor. Tough serisinin bir üyesi olan Olympus Stylus TG-Tracker, f/2.0 diyafram aralığına ve 204 derecelik görüş açısına sahip geniş açılı bir lens ile birlikte geliyor. Truepic TM VII işlemci barındıran kamera, 30 fps’de 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. Fotoğraf çekimi içinse kamerada 8 megapiksel çözünürlüklü CMOS sensör bulunuyor. Beş eksenli görüntü sabitleme özelliği ve 1.5 inç döndürülebilir LCD ekran kameranın diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Hareket kameralarında yerleşik ekran görmek pek sık karşılaşılabilen bir özellik olmadığı için Olympus’un bu tercihini hoş bir hamle olarak nitelemek mümkün.

Olympus Stylus TG-Tracker bir hareket kamerası olduğu için kullanım esnasında çok narin davranmak gerekmiyor. 30 metreye kadar suya, 2 metreye kadar düşmeye, – 10 dereceye kadar soğuğa ve 100 kiloya kadar ağırlığa karşı dayanıklı olan kamera, toza da dayanıklı bir kasaya sahip. Bütün bunları Olympus’un ayrıca sattığı kılıfa ihtiyaç duymadan yapması Stylus TG-Tracker’a biraz daha değer kazandırıyor. Coğrafi etiketlemede kullanılan GPS, iOS ve Android cihazlara uzaktan medya göndermeye yarayan Wi-Fi gibi özellikler de Olympus’un hareket kamerasının barındırdığı yetenekler arasında bulunuyor.

Stylus TG-Tracker’ın yurt dışı satış fiyatı 350 dolar olarak belirlendi. Olympus’un yeni hareket kamerası, haziran ayında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER