Teknoloji

Olympus Stylus SH-1 kompakt kamera 5 eksenli OIS ile bulanıklığa elveda diyor

Olympus yeni kompakt kamerası Stylus SH-1’i resmen duyurdu. Şirket Stylus SH-1’de bulunan 5 eksenli optik görüntü sabitleyici (OIS) ile kompakt kameraların bir parçası haline gelen bulanıklığa elveda demeyi amaçlıyor. SH-1 hem fotoğraflarda hem de 1920 x 1080 piksel videolarda hareketin beş eksenindeki bulanıklığı düzeltebiliyor. Olympus aynı teknolojiyi daha önce OM-D E-M5 modeline de yerleştirmişti.

olympus-stylus-sh-1-010414

Kompakt kameralarda kasanın ön kısmında oluşan ağırlıktan ötürü kimi zaman lensin rotasyonunda sıkıntılar yaşanabiliyor. Ayrıca yakınlaştırılmış makro çekimlerde de yana doğru sallanmalar kompakt kameraları etkileyebiliyor. SH-1’de bu tarz sorunların yaşanmayacağını öne süren Olympus, 240 fps’ye kadar bulanıklık barındırmayan fotoğraf ve videoların kaydedilebileceğini belirtiyor.

Olympus SH-1 16 megapiksel BSI CMOS sensör, TruePic VII işlemci ve 25-600m, 24x optik zum lense sahip. Tasarım bakımından SH-1 ile bir diğer Olympus modeli olan Pen E-P5 arasında büyük benzerlik bulunuyor. 7 farklı filtre, aralıklı çekim, Photo Story, Smart Panorama ve manuel çekim modları SH-1’in özellikleri arasında yer alıyor.

Wi-Fi paylaşım butonu sayesinde çekilen fotoğraflar ve videolar diğer cihazlarla paylaşılabiliyor. OI.Share uygulaması sayesinde fotoğraflar doğrudan akıllı telefonlara aktarılabiliyor. Bu uygulama akıllı telefonların SH-1 için bir uzaktan kumanda işlevi görmesini de mümkün kılıyor. Cihazda 3 inç, 460 bin noktalı bir LCC panel de mevcut. Olympus SH-1 ABD’de mayıs ayında 400 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER