Teknoloji

Olympus Stylus 1: 28-300 mm f/2.8 lensli kompakt makine

Olympus kompakt fotoğraf makinesi pazarına yeni bir ürün sundu. Stylus 1 adını taşıyan bu yeni ürün XZ-2’nin OM-D E-M5 gövdesine sokulmuş bir hâli olma özelliğini taşıyor, 28-300mm f/2.8 zum lens barındırıyor.

olympus-stylus-1-301013Birçok kişi bu modelde büyük bir sensör bekliyor olsa da Olympus 1/1.5 inç 12 megapiksel sensörde karar kılmış. Doğrusunu söylemek gerekirse Stylus 1 teknik özellik, malzeme kalitesi, fiyat ve yetenekler konusunda denge yakalamaya çalışan bir model. 116 x 87 x 56.5 mm.’lik boyutları sayesinde büyük ceplere de rahatlıkla sığar gibi görünüyor.

Stylus 1’de 1.44 milyon noktalı elektronik vizör, 1.040 milyon noktalı, menteşesi sayesinde açı verilebilir dokunmatik LCD panel ve gelişmiş bir fotoğraf makinesinde bulunması beklenen elle ayar kontrolleri bulunuyor. Mod halkası ve üste yerleştirilmiş kontrol halkası da Olympus Stylus 1’de bulunuyor.

Önde bulunan lens halkası ayarlar arasında geçiş yapmak, zum, elle odaklama veya kameranın menüleri içinden programlanarak atanacak özelliği gerçekleştirme fırsatı sunuyor. Ayrıca iki adet programlanabilir Fn (function) butonu da makine gövdesinde yer alıyor.

Stylus 1, her ne kadar sensör boyutu bir DSLR’ın seviyesinden çok uzak olsa da, birçok açıdan küçük bir DSLR havası taşıyor. Ancak bu lensin eşdeğer odak uzunluğuyla alakasız olacak şekilde maksimum f/2.8 diyafram açıklığı sunması ve optik görüntü sabitleme işlevinin bulunması sayesinde en yüksek seviye zum ayarında bile dengeli çekimler yapılabiliyor.

Yukarıda saydıklarımız dışında Olympus Stylus 1’da ilgi çekici başka özellikler de bulunuyor. Fotoğraf paylaşımını kolaylaştıran dahili Wi-Fi, sanatsal filtreler, üç boyutlu sanal ekranı da Stylus 1’de görüyoruz.

Stylus 1 kasım ayı sonundan itibaren yurt dışında yaklaşık 1400-1700 TL arasında fiyattan satışa sunuluyor.

İlgili >> Engadget, Olympus

İLGİLİ HABERLER