Teknoloji

Olympus spor çekimleri için geliştirdiği yeni kamerasını bu ay tanıtacak

olympus

Kamera ve görüntüleme sensörü pazarının önemli oyuncularından biri olan Olympus, 2019’a hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Şirket, OM-D EM-1 Mark II’nin devamı olması beklenen yeni kamerasını 24 Ocak’ta gözler önüne çıkaracağını açıkladı. Yeni kamera için hazırlanan ilk tanıtım filmi; Olympus’un çok hızlı, dayanıklı ve özellikle spor çekimlerine yönelik bir kamera geliştirdiğini gösteriyor.

Hazırlanan ilk tanıtımda Olympus’un marka elçilerinden Kelley L. Cox olduğu düşünülen bir spor fotoğrafçısı, 40-150mm f/2.8 zoom taşıdığı anlaşılan yeni kamerayla görülüyor. Fotoğrafçı Amerikan futbolu, su topu ve plaj voleybolu oynayanları çekerken etrafta yoğun miktarda çim ve kumun uçuştuğu ve suyun sıçradığı görülüyor. Bu da Olympus’un profesyonellere yönelik ve spor çekimlerine odaklı bir kamera geliştirdiğini gösteriyor. Kameranın çok küçük olmaması da ayrıca göze çarpıyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”Lf6nx1VmnQs”]

Yeni kameranın  O-MD E-M1 Mark II’nin halefi olması bekleniyor. Söz konusu model, sürekli otomatik odaklama ve pozlama modunda saniyede 18 kareye kadar çekim yapmayı mümkün kılmasıyla ilgi uyandırmıştı. Olympus’un UHS-II kart yuvalarını ve USB-C 3.0 girişlerini benimseyen ilk kamera üreticilerinden biri olması sayesinde çekilen fotoğrafları hızlı biçimde bilgisayara aktarmak da mümkün oluyor.

Olympus yeni kamerasının üzerinde iki yılı aşkın bir süredir çalışıyor. Bu iki yıllık çalışmanın sonucunda ortaya çıkan ürünün detaylarını görmek içinse 3 hafta daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER