Teknoloji

Olympus Pen E-PL9 retro tasarımı koruyor, 4K video çekiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Olympus, Pen Lite serisi aynasız cep kameraları arasına Pen E-PL9 modelini ekledi. 2016’da çıkarılmış E-PL8 modelinin güncellenmiş versiyonu niteliğindeki bu yeni model, daha eski kamera modelinin bazı eksik yanlarını iyileştiriyor. Aynı zamanda geleceğe yatırım niteliğinde bazı özellikler de ekleniyor.

E-PL9 da, Olympus’un E-PL8’de sunduğu retro tarzını koruyor. Ancak yeni model daha sağlam ve rahat kullanılabilir bir kabzaya sahip. Ayrıca entegre açılabilir flaş da, E-PL9’u basit bir basçek kamera olarak kullanmak isteyen, harici bir flaş taşımak istemeyenler için isabetli bir ürün hâline getiriyor. Saniyede 30 kare hızında 4K video kayıt özelliğinin bulunduğunu da belirtelim.

E-PL9’da, önceki iki nesilde olduğu gibi 16 megapiksel CMOS sensör ve Olympus’un TruePic VIII işlemcisi yer alıyor. Üç eksenli görüntü sabitleme sistemi yine varlığını korurken, Olympus otomatik odaklama sistemini de 81 noktalı sistemden 121 noktalı sisteme çıkarıyor. Bluetooth bağlantısı sayesinde fotoğrafları, bir akıllı telefon ile doğrudan paylaşmak mümkün oluyor. Aynı iş Wi-Fi bağlantısı ile de yapılabiliyor. Bir Micro Four Thirds kamera olmanın getirisi sayesinde, Olympus’un geniş yelpazedeki Micro Four Thirds lensleriyle kullanılabiliyor.

E-PL9, Olympus’un Pen serisi kameraları içindeki en ucuz model olma özelliğini taşıyor. Daha çok daha kullanışlı, değiştirilebilir lenslerle kullanılabilen bir modele geçiş yapmak isteyen akıllı telefon fotoğrafçılarını hedefliyor. Olympus, çekim sürecinin büyük kısmını otomatikleştirmeye yardımcı olan otomatik moda da dikkat çekiyor. Ayrıca menteşeli, döndürülebilir ekranı sayesinde E-PL9 selfie fotoğraf çekimleri için de kullanılabiliyor.

Olympus Pen E-PL9’un beyaz, siyah ve kahverengi renk seçenekleriyle, mart ayında Avrupa’da satışa çıkacağı belirtiliyor. 14-42mm F3.5-5.6 EZ Pancake lensle birlikte 699 avroya satılacak. Sadece gövdeyi isteyenler de 549 avro ödeyecek.

İLGİLİ HABERLER