Teknoloji

Olympus Pen E-PL8 Pen Lite kameralarının en şık görünümlüsü

olympus pen e-pl8

olympus pen e-pl8Olympus Pen serisi aynasız cep kameraları arasına yeni bir ürün daha ekliyor. Şirket Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Photokina fuarında Olympus Pen E-PL8’in duyurusunu gerçekleştirdi. Pen Lite serisi içindeki klasik görünümlü bir başka Micro Four Thirds kamerası olan E-PL8’in şimdiye kadar çıkmış en güzel görünümlü E-PL makine olduğu da söylenebilir.

E-PL8’i selefi E-PL7’den ayıran en önemli unsur tasarım. Olympus bu ürünü baştan aşağı yeniden düzenledi. Kamera biraz daha kısa, kabzası daha küçük ve gövde daha ince. Olympus Pen-F modeliyle simgesel 35mm filmli kameraların modern görünümlü, dijital bir versiyonunu ortaya çıkarmayı başarmıştı. E-PL8 o modelden de bazı tasarım çizgilerini ödünç alıyor. Buna rağmen Pen-F’inkinin yarısı bir fiyatla geliyor. Olympus gövdenin ekim ayında, 549 dolarlık yurt dışı fiyat etiketiyle çıkacağını belirtiyor. Ayrıca 14-42mm lens ile birlikte fiyatı 649 dolar olacak.

Bunun dışında, E-PL8’in özellikleri 2014 yılında çıkmış E-PL7 ile oldukça benzer görünüyor. E-PL8 de 16.1 megapiksel sensörü ve ayrıca üç eksenli mekanik görüntü dengeleyicisini korumaya devam ediyor. Buna ek olarak 3 inç, aşağı çevrilebilen, 1.04 milyon noktalı LCD dokunmatik ekran da mevcut. Ayrıca aynı şekilde 81 otomatik netleme noktası ve saniyede 8 kare hızında en üst seviyede çekim hızı da aynı şekilde taşınan özellikler arasında bulunuyor.

Olympus E-PL8’in yanı sıra, tüm Micro Four Thirds kameralarla kullanılabilen bazı yeni lenslerin de duyurusunu gerçekleştirdi. Bunlardan iki tanesini 1199 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan, üst sınıf, 25mm f1.2 prime lens ve 1299 dolar yurt dışı satış fiyatlı, görüntü dengeleyicili, 12-100mm f4 lens oluşturuyor. 30mm f3.5 makro lens ise yurt dışında 299 dolarlık fiyat etiketiyle satılacak.

Pen Lite kameralar, Olympus’ın diğer makineleri kadar yetenekli veya sağlam sayılmaz. Örneğin, OM-D serisinde dahili vizörler ve hava şartlarına dayanıklı metal gövdeler bulunur. E-PL8 ise Olympus’un en iyi tasarım unsurlarını makul fiyat seviyesinde sunduğu, Pen Lite kamera serisini yaşatmayı amaçlayan akıllı bir adım olarak nitelendiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER