Teknoloji

Olympus PEN E-P3, PEN E-PL3 ve PEN E-PM1 değiştirilebilir lensli Micro Four Thirds makinelerini tanıttı

Olympus üç yeni PEN Micro Four Thirds dijital fotoğraf makinesi tanıttı. Her biri 12.3 megapiksel Live MOS görüntü sensörü barındıran bu cihazlar ISO 12800’e kadar destek sunuyor. 35 noktalı otomatik odak ve obtüratör sesi gibi teknik niteliklere sahip olan bu makinelerden Olympus PEN E-P3‘te 3 inç’lik OLED dokunmatik ekran, dahili flaş bulunurken, E-PL3 ve PEN E-PM1’de 3 inç’lik LCD ekran yer alıyor. PL3’teki LCD ekran mafsallı yapısıyla dikkat çekiyor.

Olympus PEN E-P3’ün 60 ms’nin altında obtüratör hızına sahip olduğunu belirtirken, bu makine AVCHD formatında 1080i HD video kaydı veya AVI video kaydını 29 dakikaya kadar yapabiliyor. Çekilen videolar için CD veya AC3 Dolby Digital Audio ses formatlarından biri tercih edilebilir. Yeni TruePic VI Görüntü İşleme Motorunun yer aldığı bu kamerada dahili görüntü dengeleme işlevi de bulunuyor.

Her üç makinede de kamera içi filtre ve efekt destekleri sunuluyor. Fotoğrafları makine üstünde düzenleme imkânının yanı sıra, tek lensle üç boyutlu fotoğraf elde edilmesini sağlayan özel bir 3D fotoğraf modu bulunuyor. Bu modda art arda iki farklı çerçeve yakalanıyor ve bunlar üst üste getirilerek üç boyutlu fotoğraf elde ediliyor.

Olympus PEN makineleri için iki yeni lens de tanıtıldı. Manzara çekimleri için M.Zuiko Digital ED 12m f2.0 lensin yanı sıra daha yüzeysel bir alan derinliği sunan M.Zuiko Digital ED 45mm f1.8 lens de kullanıcıları bekliyor. Ayrıca FL-300R Compact Flash’tan da bahsetmeden geçmeyelim. Olympus bu üç yeni PEN modelini M.Zuiko Digital 14-42mm II R f3.5/5.6 II R zum lens veya M.Zuiko Digital 17mm f2.8 prime lens ile birlikte sunuyor. Şimdilik sadece PEN E-P3’ün fiyatının yurtdışında 899.99$ olarak belirlenmiş durumda, bu fiyata her iki lens kitinden biri dahil.

İlgili – Olympus (1)
İlgili – Olympus (2)
İlgili – Olympus (3)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER