Teknoloji

Olympus OM-D serisine giriş seviyesi bir ürün: E-M10

Olympus OM-D kompakt sistem kamera serisine yeni bir model ekledi. E-M5 ve E-M1 modellerinin altına yerleştirilen E-M10 modeli yine de bazı üst sınıf özellikleri bünyesinde barındırıyor.

olympus-om-d-e-m10-290114-1Metal gövdesi, eksiksiz kontrol sağlayan halka ve kadranları, 16 megapiksel Micro Four Thirds sensörüyle sağlanan üst sınıf görüntü kalitesi en yeni OM-D makinenin özellikler listesinde yer alıyor. E-M1’de de yer alan TruePic VII görüntü işlemcisi ve 81-noktalı Fast AF otomatik netleme de E-M10’da karşımıza çıkıyor.

3 inç, 460 bin noktalı menteşeli LCD ekranı bir yöne doğru 45 derece, tersi yönde de onun yarısına kadar döndürülebiliyor. Ayrıca çekim işleri için 1.44 milyon noktalı elektronik vizör de kullanılabiliyor.

Seri içinde daha aşağılarda yer alan bir ürün olduğu için, Olympus OM-D E-M10’da bazı işlevlerin kırpıldığını görüyoruz. 5 eksen yerine 3 eksenli görüntü sabitleme sistemi bulunurken gövde de hava sızdırmazlık özelliğine sahip değil. Ayrıca aksesuar kullanımını mümkün kılan bir aksesuar portu da bulunmuyor. Ayrıca altta da pilli kabza aksesuarı için bir port görmüyoruz.

Olympus OM-D E-M10’un şubat ayında piyasaya sunulması bekleniyor.

İlgili >> Olympus

İLGİLİ HABERLER