Teknoloji

Olympus OM-D Micro Four Thirds makineyle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Olympus’un beklenen Micro Four Thirds fotoğraf makinesi OM-D ile ilgili dedikodular ve sızıntılar gelmeye devam ediyor. Amazon’un Japonya şubesinde aynasız makinenin önden ve arkadan çekilmiş detaylarını gösteren ürün fotoğrafları yayınlandı, ancak kısa bir süre sonra geri çekildi. Neyse ki, 43rumors sitesi sayesinde bu fotoğraflar kayda geçmiş oldu.

Makinenin gövdesi genelinde dokulu bir şerit bulunuyor. Genel tasarımı ise daha önce dile getirilenlerin aksine pek retro tarzında değil. Amazon Japonya’nın fotoğraflarında OM-D’nin ek batarya aksesuarıyla birlikte görüntülendiği dikkat çekiliyor. Bu durum uzun süre dışarıda olup da makinenin pillerini yeniden şarj etmeyi beceremeyecekler için sevindirici olabilir.

Olympus OM-D’nin sadece kendisi değil, taşıyacağı lensler de internete sızdı. PhotoRumors sitesi makineyi, etrafındaki çeşitli aksesuarlarla birlikte gösteren bir fotoğraf yayınladı. 43Rumors tayfası da bu fotoğrafa yakından baktı ve bir çift 75mm f/1.8 ve 60 mm f/2.8 makro lens gibi daha önce görülmemiş lenslerin varlığını ortaya çıkardı. Fotoğraf OM-D’nin ek batarya kabzasının varlığını da doğrular nitelikte.

Bu arada PhotoRumors sitesi Olympus OM-D ile ilgili bazı detayları da yayınladı. Son üründe 16 megapiksel sensör, 5 eksenli dahili görüntü sabitleme, 200-25600 ISO aralığı ve dakikada dört karelik hızlı çekim desteği bulunacak. Enstantene hızının ise 60 ile saniyenin 4000’de 1’i arasında değiştiği, 3 inç’lik OLED dokunmatik ekran ve 1.44 megapiksel çözünürlüklü elektronik vizörün varlığı da belirtilenler arasında. Olympus OM-D’nin 122mm x 89 mm x 43 mm’lik boyutlara ve 369 gr. ağırlığa sahip olduğu da belirtiliyor. Fiyatını ise 1100 avro civarında olacağı konuşuluyor. Olympus’un bu yeni ürünü 8 Şubatta tanıtması bekleniyor.

İlgili – 43 Rumors (1)
İlgili – 43 Rumors (2)
İlgili – PhotoRumors

İLGİLİ HABERLER