Teknoloji

Olympus’tan küçük ve hızlı yeni fotoğraf makinesi

olympus om-d e-m5 mark iii

Pek çok fotoğraf makinesi üreticisi tam çerçeve ve kompakt APS-C formatındaki makinelerini öne çıkarsa da, Olympus hâlâ Micro Four Thirds kampını savunmaya devam ediyor. Şirket, bu formatın güçlü yönlerini öne çıkarmak adına katalogunu genişletmeyi de sürdürüyor. 20 megapiksellik Olympus OM-D E-M5 Mark III, sürekli odaklama ve mekanik deklanşör ile saniyede altı kare yakalayabiliyor. Elektronik deklanşör ile saniyede on kare çekebilen fotoğraf makinesi, otomatik odaklama kapatıldığında ise 30 kareye ulaşabiliyor. Bu sayılar, eski modellerdeki çekim hızlarının ikiye katlandığı anlamına geliyor.

OM-D E-M5 Mark III, E-M5 serisinin sensör üstü, faz algılamalı otomatik odaklama (PDAF) özellikli ilk üyesi olma unvanını taşıyor. 121 faz algılamalı otomatik odaklama noktasına sahip olan fotoğraf makinesinde E-M1 II ve E-M1X modellerinde olduğu gibi kontrast tespit sistemi bulunuyor. OM-D E-M5 Mark III, TruePic VIII görüntü işlemcisi sayesinde yüz ve göz algılaması da yapabiliyor.

Selefine göre oldukça küçük olan OM-D E-M5 Mark III, buna rağmen beş eksenli bir kasa içi sabitleme sistemi taşıyor. Elektronik vizörde ise yine 2.36 milyon nokta bulunuyor. LED panelin yerini ise daha net ve yüksek kontrast oranlı OLED panel alıyor. Pil kapasitesi küçülse de, kullanıcılar fotoğraf makinesiyle yine 310 kare yakalayabiliyor.

olympus om-d e-m5 mark iii

Olympus OM-D E-M5 Mark III ne zaman satışa sunulacak? Fiyatı ne kadar?

OM-D E-M5 Mark III ile 30 fps’de hem UHD hem de DCI Cinema 4K formatlarında video kaydı yapmak mümkün. Buna ek olarak, 120 fps’de 1080p video kaydı da gerçekleştirilebiliyor. Yerleşik bir mikrofon girişi bulunan OM-D E-M5 Mark III’te kulaklık jakı mevcut değil.

OM-D E-M5 Mark III’ün kutusundan cihaza monte edilebilen bir flaş da çıkıyor. USB-C girişi üzerinden fotoğraf makinesini şarj etmek veya veri transferi gerçekleştirmek gibi işlemler yapılabiliyor. Tripod modunda 50 megapiksellik fotoğraflar çekebilen Olympus OM-D E-M5 Mark III, kasım ayının sonlarında yurt dışında piyasaya sürülecek. Sadece kasadan oluşan paket ABD’de 1199 dolar karşılığında satılacak. 14-150 f/4-5.6 II lensi de isteyenlerin ise 1799 dolar ödemesi gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER