Teknoloji

Olympus OM-D E-M1X ile profesyonellere kompakt çözüm sunuyor

Olympus OM-D E-M1X

Olympus, OM-D E-M1 ailesinin en yeni üyesini gözler önüne çıkardı. Olympus OM-D E-M1X adını taşıyan yeni model, profesyonel DSLR fotoğraf makinesi kullanıcılarına yönelik kompakt bir seçenek niteliği taşıyor. Micro Four Thirds formatlı bir lense sahip olan OM-D E-M1X, profesyonellerin dikkatini daha kolay çekmesini sağlayacak özellikler de taşıyor.

Bu özellikler arasında göze ilk çarpanlardan biri, beş eksenli, eş zamanlı görüntü sabitleme sistemi oluyor. Söz konusu sistem, yeni jiroskop sensöründen yararlanıyor. 20.4 megapiksel çözünürlüklü Live MOD sensörüne ve iki adet TruPicVIII görüntü işlemcisine ise tamamen yenilenmiş bir otomatik odaklama sistemi eşlik ediyor. Bu sistem hareketli kareleri hızlı ve doğru şekilde yakalamayı mümkün kılıyor.

Çift işlemcinin varlığı sayesinde Olympus OM-D E-M1X, iki adet yüksek hızlı UHS-II SD kartı destekliyor. Bu sayede daha yüksek depolama kapasitelerine ve transfer hızlarına erişilebiliyor. Wi-Fi desteği ise hem eller serbest olarak fotoğraf çekebilmeyi hem de yakalanan kareleri bilgisayara rahatlıkla aktarmayı sağlıyor. Yerleşik GPS sensörü de bulunan Olympus OM-D E-M1X’in kasası suya, tuza ve soğuk havalara karşı dayanıklı olmasıyla da dikkat çekiyor.

Cinema 4K modunda 4K video kaydı yapabilen cihaz, Olympus’un bugüne kadarki en yüksek çözünürlüklü kamerası olma özelliğini taşıyor. Olympus OM-D E-M1X, 120 fps’de Full HD ağır çekim video kaydı da gerçekleştirebiliyor. Şubat ayında satışa sunulacak olan kameranın sadece kasası için İngiltere’de 2800 pound ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER