Teknoloji

OM-D E-M10 MKIII 4K video çekimi ve yeni görüntü işlemcisiyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Olympus OM-D E-M10 değiştirilebilir lensli kamerasının en yeni versiyonunu, Mark 3 olarak çıkardı. En yeni model MKII’nin üstüne devrimsel yerine daha çok evrimsel nitelikler sunuyor. Bunların arasında 4K video çekimi ve OM-D E-M1 MKII amiral gemisi modelden alınan TruePic VIII görüntü işlemcisi de yer alıyor.

OM-D E-M10 MKIII ideal bir seyahat arkadaşı olacak şekilde düşünülmüş, mükemmel derecede hafif ve kompakt bir ürün olarak öne çıkıyor. Bu ürün kolay kullanımı ve sezgisel kontrolleriyle amatör fotoğrafçıların da ilgisini çekecektir.

Bir Micro Four-Thirds kamera olduğu için, bu makine Olympus, Panasonic ve diğer kamera üreticilerinin bu formatta ürettiği geniş yelpazedeki lenslerle de uyumluluk taşıyor.

Şirketin 5 eksenli görüntü sabitleme teknolojisi geri dönüyor, ancak esas yenilik olarak 4K video kaydı öne çıkıyor. Böylelikle E-M10 MK3, 4K desteğini sunan ikinci Olympus kamerası oluyor. Daha önce de E-M1 MK2’de bu çözünürlük desteklenmeye başlanmıştı. Görüntü sabitleme teknolojisinin varlığı sayesinde videolar bulanıklık ve hareket titremelerinden de uzak olacak.

Makinede çekim sırasında ihtiyaç duyulabilecek tüm özellikler bulunuyor. Dahili elektronik vizör, 3 inç dokunmatik ekran, akıllı telefonla kontrol ve paylaşım imkanı sunan dahili Wi-Fi ve metal kontrol halkaları da bunlar arasında yer alıyor.

MKII’de iAuto olarak adlandırılan Auto modu da güncellendi, şimdi düşük ışıkta da daha iyi sonuçlar ve daha keskin fotoğraflar sunuyor. Sahne modu da altı ön ayar profiliyle güncellendi.

Dokunmatik ekranda sahnenin belirli bir alanını odaklamak için dokunmarak seçmek mümkün oluyor. Önceki modelde 81 noktalı odak sistemi yer alırken, şimdi 121 noktalı odak sistemi kullanılıyor.

Daha önceki modelin üstüne yapılmış fiziksel ve tasarımsal değişiklikler çok büyük ölçekte sayılmaz. Tek değişiklik, MKIII’ün daha büyük bir kabzaya sahip olması, böylelikle daha rahat tutulabiliyor. Bunun dışında retro görünümünü koruyor. Siyah ve gümüş-siyah renk seçenekleriyle sunuluyor.

Olympus OM-D E-M10 MKIII modeli bu ayın ortalarında sadece gövde ve lens paketi seçenekleriyle sunulacak. Sadece gövdeyi 630 pound gibi bir yurt dışı fiyatıyla bulmak mümkün olacak. Olympus M.Zuiko Digital 14-42mm lensle birlikte 650 pound’a çıkıyor. M.Zuiko Digital 14-42 pancake lensi ile toplam fiyat 700 pound’a çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER