Teknoloji

Çift otomatik odak ve yeni sensör içeren Olympus OM-D E-M1 tanıtıldı

Olympus yeni nesil üst sınıf fotoğraf makinesi OM-D E-M1’in duyurusunu yaptı. Yapılan nitelendirmelerin aksine OM-D E-M5’in halefi olmayan bu makine daha çok E-7’nin kompakt sistem kamera gövdesine sarılmış versiyonu gibi görünüyor.

olympus-om-d-e-m1-100913-9Yine de, Olympus sadık kullanıcı kitlelerini hayalkırıklığına uğratmayacak özellikleri OM-D E-M1’e eklemiş. Yepyeni bir sensörle ve “Dual Fast AF” olarak adlandırılan ikili otomatik odak sistemiyle gelen bu makine hem Micro Four Thirds hem de eski Four Thirds lensleri için en iyi faz ve kontrast algılamalarını sunuyor.

16 megapiksel sensör OM-D E-M1’în kalbinde yer alıyor. Ancak E-P5’tekinin aksine E-M1 yepyeni bir yonga barındırıyor. 25600 ISO değerine kadar çekim yapabilen ve bu nedenle kalitesi Olympus tarafından “en iyi” olarak nitelendirilen bu makine tasarım açısından da oldukça çekici görünüyor. Barındırdığı halkalar ve kontroller sayesinde profesyonel kullanıcılara da istedikleri kareleri rahatlıkla yakalamalarına izin verecek ayarları yapma fırsatı veriyor.

olympus-om-d-e-m1-100913-2Olympus OM-D E-M1’in arkasında 3 inç, menteşeli yapısı sayesinde döndürülebilir dokunmatik ekran, 2.36 milyon noktalı elektronik vizör bulunuyor. Elektronik vizör E-P5 için çıkarılmış VF-4 aksesuarındaki vizör kadar yüksek çözünürlük sunuyor ve Olympus ilk kez bölye bir panele kamera üzerinde yer veriyor. Barındırdığı parlaklık ayarı da daha doğal bir kullanım hissi edinmeyi sağlıyor.

E-M1’de saniyenin 8 binde biri hızında çalışan mekanik deklanşör, art arda 41 RAW görüntü dosyasının yakalanmasına izin veren 10fps burst modu, – 10 C dereceye kadar dayanan ve havayla mühürlenmiş magnezyum alaşımlı kasa, dahili Wi-Fi gibi özellikler de E-M1’de karşımıza çıkıyor.

Olympus OM-D E-M1’in ekim ortasında piyasaya çıkması bekleniyor. Sadece gövdesi 1499 avroya satılacak olan makinenin M.ZUIKO DIGITAL 12-40mm 1:2.8 lensi de içeren paketinin fiyatı 2199 avro fiyat karşılığı alıcı bulacak.

İlgili >> Olympus

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER