Teknoloji

Olympus’tan Instagram tarzı efektlere sahip fotoğraf uygulaması: Olympus Image Share

Şu sıralar Sony ile hisse satın alımı için gerekli prosedürleri yerine getiren Olympus bir yandan da iPhone ve iPad için Instagram tarzı bir mobil uygulama geliştirdi. Olympus Image Share olarak adlandırılan uygulama şirketin PEN serisi Micro Four Thirds fotoğraf makinelerine FlashAir bellek kartları yardımıyla bağlanıp buradaki fotoğrafları telefon veya tablete aktarabiliyor. Aktarılan bu fotoğraflar üzerine çeşitli filtreler uygulayıp ortaya çıkan eserleri Facebook veya diğer sosyal ağlarda paylaşmak da mümkün.

FlashAir içeren bir fotoğraf makinesi birden fazla akıllı telefon veya tabletle aynı anda bağlantı kurma özelliğine sahip. Bu da fotoğraf çekip bunları hemen düzenleyerek sosyal ağlarda paylaşma fırsatı sunuyor. Olympus tek kullanımlık şifre özelliği de eklemiş, böylelikle arkadaşlarınız çektiğiniz fotoğraflara canları istediği gibi erişemeyecek.

FlashAir karta sahip olmayanlar da bu uygulamayı iOS cihazlarının galerisindeki fotoğrafları uygulamaya aktararak Olympus Image Share’dan yararlanabilir. iPhone veya iPad ile çektiğiniz fotoğrafları bu uygulama yardımıyla düzenleyip Facebook ve diğer sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz. Olympus’un uygulaması fotoğraf makinesine uzaktan bağlanma ve akıllı telefon üzerinden fotoğraf çekme özelliği barındırmıyor.

Olympus Image Share uygulaması iTunes App Store üzerinden ücretsiz olarak sunuluyor. Olympus’un belirttiğine göre uygulamanın Android versiyonu da yolda.

İlgili >> iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER