Teknoloji

OLED panel üretimindeki sıkıntı Android telefon üreticilerini düşündürüyor

Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

OLED panel üretimindeki sıkıntı Android telefon üreticilerini düşündürüyoriSuppli’ye göre ortalıkta ciddi bir OLED ekran sıkıntısı var. Dünyanın en büyük AMOLED panel üreticisi Samsung’un 2010 için düzenlediği büyüme planının sekteye uğraması HTC gibi üreticileri başka ekran seçeneklerini değerlendirmeye mecbur bırakmıştı.

Küçük AMOLED üretiminde bir diğer önemli kaynak olan LG’nin Samsung’da işler rayına oturuncaya ya da daha fazla oyuncu pazara girinceye kadar yükü sırtlaması bekleniyor. Samsung’un AMOLED ekran üretiminde artışın 2012 yılında faaliyete geçecek olan 2.2 milyar dolar maliyetli AMOLED üretim tesisinin faaliyete geçmesiyle gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu arada, Tayvan merkezli AU Optronics ve TPO Display Corp. gibi şriketler de 2010 sonu ya da 2011 başında AMOLED ürünlerini tanıtmaya başlayacaklar. OLED cephesinde bunlar olurken yılların LCD’si de boş durmuyor. Bu ekran teknolojisinin gelecekte de AMOLED ekran satışlarını küçük göstermeye devam etmesi bekleniyor. Biz değil, aşağıda grafik bunu söylüyor.

OLED panel üretimindeki sıkıntı Android telefon üreticilerini düşündürüyor

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Braun BRHD425E Hd4.2 İyontec Difüzörlü Saç Kurutma Makinesi — %7 İndirim
Schafer Fit Fry XL 5 Lt Yağsız Fritöz — İndirim
TCL 27G64 Gaming Monitörü 27\" 180Hz QD-Mini LED — %3 İndirim
JBL Go4 Bluetooth Hoparlör, IP67 — %3 İndirim
Xiaomi Smart Band 9 Active — %4 İndirim
Roborock Q8 Max Pro Plus Akıllı Robot Süpürge — İndirim

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl