Teknoloji

OLED iPhone için büyük ölçekli üretim kasım ayında başlayabilir

oled iphone
OLED iPhone taslağı

Apple’ın önümüzdeki sonbaharda üç yeni iPhone modelini tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu iPhone’lardan birinin OLED ekran taşıması bekleniyor. OLED iPhone adıyla da anılan söz konusu modelin üretiminin başladığı söylense de, son haberler Foxconn ve Pegatron’un cihazın üretiminde ancak kasım ayında gaza basabileceğini gösteriyor.

4.7 ve 5.5 inç ekranlı iPhone 7s ve iPhone 7s Plus’ın geniş ölçekli üretiminin ağustos ayı itibarıyla başlaması öngörülüyor. Apple geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın üretimine temmuz ayından da önce başlamıştı. Şirketin bu yılki geç başlangıcında ekstra bir iPhone’un daha listeye eklenmesi etkili olmuş olabilir.

OLED ekranlı iPhone’un geniş ölçekli üretiminin başlangıcı için en erken tarih olarak kasım ayının işaret edilmesi, söz konusu modele ulaşmanın ilk etapta oldukça zor olacağını düşündürüyor. Apple’ın diğer iki modelden farklı olarak bu modeli kasım veya aralık ayında piyasaya sürmesi de ihtimaller dahilinde yer alıyor.

OLED iPhone üretiminde yükü Foxconn çekecek

Foxconn, OLED ekranlı iPhone için Apple’ın bir numaralı üretim ortağı olacak. OLED ekranlı iPhone’ların yüzde 95’inin Foxconn’un üretim bandından çıkması öngörülüyor. Foxconn, Apple adına 4.7 ve 5.5 inç ekranlı iPhone üretimi de gerçekleştirecek.

Pegatron’un ise 4.7 inç ekranlı iPhone 7s’lerin yüzde 65’lik kısmını ve OLED ekranlı modelin küçük bir oranını üretmesi bekleniyor. Pegatron’un 5.5 inç ekranlı iPhone 7s Plus’ın üretimine yoğunlaşacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER