Manşetler

OLED iPhone’u gelecek yıl görebiliriz

oled iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oled iphone

Sharp’ın yeni atanan CEO’su Tai Jeng-wu, bu hafta sonu bir süredir ortalıkta dolaşan bir dedikodunun doğruluğunu dolaylı da olsa onaylamış gibi görünüyor. Söz konusu dedikoduya göre, Apple gelecek nesil iPhone’da OLED ekran kullanacak.

Tai, mezunu olduğu Tatung Üniversitesi’nde kendisine verilen fahri doktora unvanı nedeniyle düzenlenmiş olan törende öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Tai, konuşması sırasında iPhone’un evrim geçirmekte olduğunu, şimdi de LTPS (düşük sıcaklıklı poli-silikon) teknolojisinden OLED panellere geçiş yapacağını söyledi. Buna rağmen, Apple’ın OLED iPhone’larının çıkıp çıkmayacağını; ancak Apple’ın bu yoldan gidip kendisini dönüştürmediği takdirde ortada inovasyonun olmayacağını söyledi. Bunun büyük bir kriz, aynı zamanda büyük bir fırsat olduğunu da sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz ağustos ayında Sharp’taki görevine atanan Tai, aynı zamanda Sharp’ın ana şirketi olan Foxconn’da da yönetici pozisyonunda bulunuyor. Sharp, son dört yıldır Apple’a çeşitli ürünlerinde LCD ekran temininde bulunuyor. Foxconn ise Amerikan teknoloji devinin üretiminin büyük bir kısmını üstleniyor.

Yönetici, Sharp’ın Japonya’da yeni bir OLED üretim tesisi ürettiğini ve şirketin gerektiği takdirde ABD’de de OLED panel üretimi yapabileceğini söyledi.

Bu kısa açıklamanın dışında Tai, OLED ekranlı iPhone’un ne zaman çıkabileceği konusunda bir tahminde bulunmadı. Tai’nin yorumlarının kaynağı bilinmiyor, bununla birlikte söyledikleri geçen yıla dayanan dedikodulara yönelik olarak yapılmış yorumlar da olabilir.

Sektörden birçok kaynak Apple’ın 2017’de çıkaracağı gelecek nesil iPhone’unun esnek OLED ekran ve “cam sandviç” olarak adlandırılan özel bir tasarım kullanacağına inanıyor. Geçtiğimiz haziran ayında çıkan haberler hem Samsung hem de Sharp’ın 2017 sonuna kadar OLED sevkiyatı planladığı şeklindeydi. Bunlar Apple’dan gelmiş olan büyük miktarlardaki siparişlere bağlanmıştı.

Sharp’ın gerekli siparişlerin karşılanması için üretimi artırmaya yönelik kapasitesinin olup olmadığı bilinmiyor. Ancak panel üreticisi geçen ay OLED işlerine, 2018’in ikinci çeyreğine kadar 568 milyon dolar yatırmayı planladığına dair duyuru yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER