Teknoloji

OLED iPhone 5.8 inç ekranla önümüzdeki yıl gelebilir

apple iphone

oled iphone

Apple’ın OLED ekranlı bir iPhone üretmeyi planladığına dair haberler, bir süredir yüksek sesle konuşuluyor. Ancak ortaya atılan yeni bir iddia, şirketin OLED teknolojisiyle birlikte sunduğu ekran boyutlarında da bir değişikliğe gidebileceğini gösteriyor. Apple ürünlerine dair isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan Ming-Chi Kuo tarafından hazırlanan son rapor, OLED iPhone’un 2017’de 5.8 inç bir ekranla gelebileceğini öne sürüyor.

Kuo, yeni iPhone için tamamen yeni bir tasarımın da ipucunu veriyor. Yaygın beklenti, Apple’ın eylül ayında iPhone 7 ile tasarım değişikliğine gitmesi olduğu için Kuo’nun bu öngörüsü kulağa biraz garip geliyor.

Kuo, 2017’de çıkacak OLED ekranlı iPhone’un iPhone 4 tasarımından izler taşıyacağını ve cam kaplı ön ve arka panellere metal kenarların eşlik edeceğini belirtiyor. Çerçevenin daraltılması ve kavisli ekranın kullanımı ise 5.8 inç ekranın mevcut 5.5 inç iPhone’dan daha küçük bir kasaya oturtulmasını mümkün kılıyor. Kablosuz şarj ve yeni biyometrik güvenlik özellikleri de 2017 model iPhone’da bulunması beklenenler arasında sayılıyor. Bu değişiklikler için 2017’nin işaret edilmesi, Apple’ın yeni akıllı telefonunda iPhone’un mevcut tasarımına yakın bir tasarım sunması ihtimalini artırıyor.

Ming-Chi Kuo tarafından ortaya atılan öngörüler, kulağa çok da sıra dışı gelmiyor. Samsung da Galaxy S7 edge’de çerçevelerden kurtularak 5.5 inç kavisli ekranı mevcut iPhone 6s Plus’tan daha küçük bir kasaya yerleştirmeyi başarmıştı. Kuo’nun tahminlerindeki isabet oranının yüksekliği de öngörülerin gerçekleşmesi ihtimalini artırıyor. Ünlü analistin tahminlerinde dönem dönem zamansal sapmalar görülse de, öngördüğü değişiklikler gerçekleşiyor. Kuo’nun “iyileşitirilmiş iPhone 5s” olarak tanımladığı iPhone SE’nin çıkışını da bu duruma örnek olarak göstermek mümkün.

İLGİLİ HABERLER