Teknoloji

Apple 2024’te 5 milyon OLED iPad Pro satabilir

OLED iPad Pro

OLED ekranlı iPad Pro bu hafta içinde gözler önüne çıkmıştı. Araştırma şirketi TrendForce’un raporuna göre, şirket söz konusu tabletten bu yıl içinde 4.5 ila 5 milyon satacak. Bu sayının 11 ve 13 inç modellerin toplamı olduğunu; LCD ve mini-LED panelli iPad’lere kıyasla daha düşük bir satış hacmini gösterdiğini belirtmekte fayda var.

TrendForce, teslimat öngörülerinin azalmasına rağmen orta boyutlu cihazlarda AMOLED’e geçişin sektör için önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtiyor. Raporda AMOLED tabletlerin 2024’te 9 milyona çıkabileceği ve bunun da tablet pazarının yüzde 7’si seviyesinde olduğu ifade ediliyor.

Yeni iPad Pro tandem OLED ekran teknolojisiyle geliyor

Satış projeksiyonları bir kenara bırakıldığında ise yeni iPad Pro’nun ekranının ardındaki saf teknolojik inovasyonun da etkileyici olduğunu söylemek gerekiyor. Apple yeni tabletinde “tandem OLED ekran” kullandı. Bu da parlaklığı artırmak için üst üste yerleştirilen iki OLED panel olduğu anlamına geliyor. Söz konusu paneller SDR içeriği için 1000 nit’e kadar, HDR içinse 1600 nit’e kadar tam ekran parlaklığı vadediyor.

TrendForce, tandem teknolojisinin, yakın gelecekte OLED verimliliğinde atılımlar elde edilene kadar hem performansı hem de uzun ömürlülüğü artırmak için hayati bir geçici çözüm olduğunu belirtiyor.

Rapor, OLED panellerin karmaşık ve özellikle bu boyutta üretilmesinin zor olmasına rağmen, 2026’dan sonra kapasitelerin ve verimlerin artmasının beklendiğinin de altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER