Teknoloji

OLED ekranlı iPad Pro modellerinin çıkışı için 2024 ihtimali kuvvetleniyor

oled ipad pro

Apple’ın OLED teknolojisine geçiş konusunda temkinli ve biraz da çekingen davrandığı söylenebilir. Bazı iPhone ve Apple Watch modelleri hâlihazırda bu teknolojiden ve imkanlarından yararlanıyor iPad ve MacBook tarafında ise henüz böyle bir adım atılmış değil. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Araştırma şirketi Omdia’nın raporuna göre, OLED iPad Pro modelleri önümüzdeki yıl kullanıcıların karşısına çıkacak.

Apple’ın hem 11 inç hem de 13 inç ekranlı iPad Pro’da OLED panel seçeneği sunacağı söyleniyor. Söz konusu modellerin üretiminin 2024’ün ilk çeyreği itibarıyla başlaması planlanıyor. Haberde şirketin LPTO OLED panelleri tercih edeceği belirtiliyor.

Şirket hâlihazırda iPad Pro modellerinde Mini LCD panelleri tercih ediyor. Mini LCD, LCD teknolojisinde zirve niteliğinde. Apple ekran kalitesine yoğun yatırım yaptığı için bu duruma şaşırmamak gerekiyor.

OLED iPad Pro ile kullanıcıları daha iyi bir görüntü deneyimi bekliyor

Mini LED’den OLED panellere geçiş yapmak Apple’a farklı alanlarda avantaj sağlayabilir. Kusursuz siyahlar, her piksel için ışık kontrolü, muhteşem kontrast ve HDR bu avantajlar arasında başı çekiyor. Buna ek olarak, OLED ekranların daha verimli çalışması sayesinde Apple iPad ekranlarında parlaklık seviyesini biraz daha yükseltebilir. LPTO teknolojisi hem çok dinamik ekran yenileme hızlarını hem de daha fazla güç tasarrufunu mümkün kılıyor.

OLED iPad Pro’lar için 2024’ün başları işaret edilirken, MacBook’lar için bekleyiş biraz daha uzun sürecek gibi görünüyor. Daha önce çıkan haberlerde OLED MacBook’ların 2024’ün sonlarında çıkacağı öne sürülmüştü. Ancak yeni haberlerde OLED MacBook’ların çıkışının 2027’yi bulabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER