Teknoloji

Apple iPad Pro’da depolama alanı seçeneklerini ikiye katlayacak

oled ipad pro

OLED iPad Pro hakkındaki söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyor. 2024’ün başlarında resmiyet kazanması beklenen yeni tabletle ilgili sızıntılara bir yenisi daha eklendi. Güney Koreli bir duyumcunun iddiasına göre, OLED ekranlı iPad Pro’da maksimum depolama alanı seçeneği ise 4 TB olacak. Kısacası şirket depolama alanı seçeneklerini ikiye katlayacak.

Apple’ın 12 Eylül’de tanıtacağı iPhone 15 Pro ve Pro Max’te de depolama alanı seçeneklerini ikiye katlaması bekleniyor. Baz versiyonun 256 GB depolama alanına sahip olacağı, en yüksek kapasite seçeneği ise 2 TB olacak.

Cupertino merkezli şirket, hâlihazırda iPad Pro için 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB olmak üzere beş farklı depolama alanı seçeneği sunuluyor. Apple 2 TB seçeneğini listeye 2021’de eklemişti. 11 inç ekranlı mevcut iPad Pro’da 128 GB depolama alanı için 28 bin 982 TL ödemek gerekiyor. 2 TB depolama alanına sahip versiyonun fiyat etiketinde ise 65 bin 897 TL yazıyor.

İddianın doğru çıkması durumunda OLED ekranlı iPad Pro’da depolama alanı seçenekleri şu şekilde sıralanacak: 256 GB, 512 GB, 1 TB, 2 TB ve 4 TB. Depolama alanındaki büyümenin fiyatlara da yansıması sürpriz olmayacaktır.

OLED iPad Pro ile birlikte Magic Keyboard da yenilenecek

2024’te OLED iPad Pro’da yenilenecek şeyler depolama alanı seçenekleriyle sınırlı kalmayacak. Cupertino merkezli şirketin yeni tabletiyle birlikte Magic Keyboard klavyede tuşların altında kalan bölümde alüminyumu tercih edeceği ve aynı zamanda izleme dörtgenini de büyüteceği söyleniyor. Böylelikle iPad Pro biraz daha bilgisayara yakın hâle gelecek.

İLGİLİ HABERLER