Teknoloji

OLED iPad modelleri daha ince ve hafif olacak

oled ipad air

Apple’ın OLED iPad modellerini önümüzdeki yıllarda kullanıcılarla buluşturması bekleniyor. Bu modellerle ilgili haberlerde genellikle ekran teknolojisine odaklanılırken, ET News sitesinin haberi tasarım konusunda da ipuçları veriyor.

Apple’ın iPad’leri için gerekli OLED panelleri Samsung ve LG’den alacağı söyleniyor. Bu iki şirketin Apple’ın tabletlerine özel OLED paneller tasarladığı belirtiliyor. Söz konusu panellerin üretiminde “kuru aşındırma” olarak tanımlanan yöntemin kullanılacağı da haberde paylaşılan noktalar arasında yer alıyor.

Bu yöntemde gaz kimyasallarıyla TFT devre tasarımındaki istenmeyen materyal katmanları çıkarılıyor. Böylelikle OLED panellerin daha ince ve hafif olması sağlanıyor. Bu tabletlerin de daha ince ve hafif olabileceği anlamına geliyor.

Apple paneli daha dayanıklı kılacak özel bir kaplama üstünde de çalışıyor. Şirketin ilk OLED ekranlı iPad prototiplerini kendi bünyesinde test etmeye başladığı da haberde verilen bilgiler arasında yer alıyor.

OLED iPad modelleri için daha önce çıkan haberlerde Apple’ın çift istifli OLED paneller kullanacağı belirtilmişti. Bu panellerde iki adet ışık emen katman bulunuyor. Böylelikle ortaya daha parlak bir görüntünün çıkması mümkün hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER