Teknoloji

OLED iPad için oklar 2022’yi işaret ediyor

oled ipad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple geçtiğimiz nisan ayında Mini LED ekranlı iPad Pro’yu duyurarak uzun süredir etrafta dolaşan söylentileri doğrulamıştı. Yeni iPad Pro’nun tanıtılması, Apple’ın tabletiyle ilgili dedikodu çarkını durdurmamışa benziyor. Söylentilere göre, şirket Pro olmayan iPad modellerini de OLED ekranlarla yenilemeye hazırlanıyor. Bu değişiklik için 2022 işaret ediliyor.

Apple uzun süre boyunca tüm iPad portföyünde LCD ekranı tercih etmişti. iPhone ve Apple Watch’ta OLED ekranlara geçiş yapan şirket, iPad’de de bu değişimi sonunda başlatmış gibi görünüyor. Şirketin Mini LED ve OLED panellerin ikisini birden kullanma tercihinin temelinde hem teknik hem de ekonomik sebepler var gibi görünüyor.

Daha iyi kontrast ve daha derin siyahlar üretmeyi mümkün kılan OLED, bir ara ekran teknolojileri arasında gözde durumdaydı. Ancak OLED ekranlarda yanma sorununun daha sık görülmesi nedeniyle aynı içeriğin sürekli olarak görüntülendiği iPad Pro’da bu panelin tercih edilmemesi muhtemel görünüyor.

Mini LED ise OLED’in tüm faydalarını barındırıyor. Ancak daha yüksek maliyet ve düşük üretim kapasitesi gibi faktörler, Mini LED’i iPad Air veya giriş seviyesi iPad için fiyat bakımından zor bir seçeneğe dönüştürüyor. Daha küçük ve ucuz modeller için kullanım alışkanlıkları nedeniyle OLED de uygun bir tercihe benziyor.

ETNews’in haberine göre, Apple iPad için OLED panel tedariğini yine Samsung ve LG’den yapacak. Şirket uzun süredir iPhone’lar için de bu iki şirketle çalışıyor. Samsung’un iPhone 13 Pro için ekran üretimine başladığı da söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER