Teknoloji

Okuvaryum: Çocuklar hikayelerle dijital ortamda buluşuyor

okuvaryum

Günümüzde bebekler doğar doğmaz teknolojiyle tanışıyor. Pek çok bebek hayatının ilk yıllarındayken akıllı telefon ve tabletlerle haşır neşir olmaya başlıyor. Bu ilişkinin doğruluğu konusunda akıllarda soru işaretleri olsa da, söz konusu ilişkiyi daha yararlı kılma görevini üstlenen çok sayıda mobil uygulama mevcut. Okuvaryum da bu kalabalık grubun üyeleri arasında bulunuyor.

Çocuklar için tasarlanmış bir dijital hikaye platformu olan Okuvaryum, yüzlerce yazılı ve sesli çocuk kitabına ulaşmayı sağlıyor. Bu kitaplar, çocukları hem eğitmeyi hem de eğlendirmeyi amaçlıyor. Hikayelerde çocukların okuma, anlama, dinleme ve sosyal hayat becerilerinin geliştirilmesine özellikle dikkat ediliyor. Bazı hikayeler aileye yönelik mesajlar verilirken, bazı hikayelerde de çocuklara okul hayatına yönelik bilgiler aktarılıyor. Hikayelerin seslendirilmesi için profesyonel seslendirme sanatçılarıyla çalışılması da Okuvaryum’daki hikayelerin sesli biçimde dinlenirken çok daha kolay anlaşılmasını sağlıyor.

Okuvaryum’daki hikayelerin “klasik” çocuk hikayeleri olmadığını da belirtmek gerekiyor. Platformdaki her hikaye özgün karakterler barındırıyor ve bu karakterlerin de yardımıyla çocuklarda küçük yaşta okuma alışkanlığının oluşturulması hedefleniyor. Her ana karakterin birden fazla hikayesinin olduğunu ve bir seri oluşturduklarını söylemekte fayda var.

Okuvaryum’un tasarımı da oldukça kullanışlı. Ekranın alt kısmında yer alan navigasyon çubuğu sayesinde kullanıcılar arama bölümüne, kitaplıklarına ve profil sayfalarına hızlı biçimde ulaşabiliyor. Kitaplığım bölümünde ise daha önce veya aktif olarak okunan kitapların yanı sıra beğenilen kitapları bulmak mümkün oluyor. Okuvaryum’da kitaplar bırakıldıkları yerden okunmaya veya dinlenmeye devam edilebiliyor.

Okuvaryum için farklı abonelik seçenekleri mevcut

Okuvaryum’un geniş kitap katalogu ana sayfadaki Kitaplar sekmesinde görülüyor. Kitaplar bu sekmede seriler hâlinde sıralanıyor. Akvaryum Koyu, Evdeki Robot, Abartıklar, Duru’nun Günlüğü ve Kayıp Dünya serilerinde birer kitaba ücretsiz olarak erişmek mümkün. Okuvaryum’un geniş katalogunun diğer parçalarına ulaşmak içinse eli cebe atmak gerekiyor. Okuvaryum için haftalık, aylık, üç aylık ve yıllık abonelik seçenekleri sunuluyor. Okuvaryum’u tam kapasiteyle denemek isteyenler adına haftalık abonelik paketinin mantıklı bir seçenek olduğu söylenebilir.

okuvaryum

Artık çocukları akıllı telefon ve tabletlerden ayırmak oldukça zor. Bu nedenle çocukların bu cihazlarda geçirdiği zamanı daha anlamlı hâle getirmek daha büyük önem taşıyor. Okuvaryum, bunun için çalışan ebeveynlere önemli bir fayda sağlayabilir. Uygulama hem iOS hem de Android‘de mevcut

İLGİLİ HABERLER