ManşetlerSatın Alma Rehberi

Okul için teknolojik ürün tavsiyeleri – Video

okul için teknolojik ürün tavsiyeleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Okullar açıldı, yüz yüze eğitim başladı. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinin ardından üniversitelerde de eğitim-öğretim dönemi başlıyor. Okullar açılmış olsa da, alışverişler devam ediyor, eksikler tamamlanıyor. Geçen ay MediaMarkt’ın katkılarıyla yayınladığımız laptop önerileri videomuzda okul için de kullanışlı olabilecek çeşitli dizüstü bilgisayar tavsiyelerinde bulunmuştuk. Şimdiyse dizüstü bilgisayarlarla birlikte, onun ötesine geçiyoruz ve öğrencilerin işine yarayabilecek bazı teknolojik ürün tavsiyeleri veriyoruz. Bu yazıda ve videoda tavsiyelerine verdiğimiz ürünleri MediaMarkt’ın geniş mağazalarında ve mediamarkt.com.tr‘de bulabilirsiniz.

Oppo Reno 5 Lite

oppo reno 5 lite

Akıllı telefon artık her öğrenci için bir ihtiyaç, ancak her an yanında bulundurabileceklerini göz önünde bulundurursak, üniversite öğrencileri için alışveriş listesinde daha üst sıralarda geliyor olmalı. Bütçenizi zorlamadan yeni bir akıllı telefonla eğitim yılına başlamak isterseniz, Oppo Reno 5 Lite fiyat-performans anlamında iyi bir seçim olacaktır. Şık bir tasarımla ve oldukça hafif, ince bir gövdeyle gelen bu telefonda 6.43 inç, 1080p  AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran yüksek parlaklık değeriyle sadece içeride değil, dışarıda zaman geçirirken de telefonunuzu en iyi şekilde kullanmanızı sağlayacaktır. Ekran içi parmak izi okuyucusuyla ek güvenlik sağlayan bu telefonda yer alan sekiz çekirdekli MediaTek Helio P95 işlemci günlük işler için fazlasıyla yeterli. Dersten arta kalan zamanlarda oyun veya multimedya keyfi yaşamak isterseniz, o noktada da ihtiyaçlarınıza cevap verecektir. Arkada 48 megapiksel ana kameranın başrolde olduğu dört adet kamera bulunuyor. Önde ise 32 megapiksel selfie kamerası var. Üstelik 4K video kaydı da yapıyor. Segmentine göre iyi bir kamera deneyimi sunuyor. Oppo Reno 5 Lite inceleme yazısında çekilmiş fotoğraf örneklerine göz atabilirsiniz. Pil tarafında da 4310 mAh kapasiteli piliyle sabahtan akşama bir günü rahatlıkla çıkaracaktır. 30W hızlı şarj desteği de mevcut. Kısacası, Oppo Reno 5 Lite, eğitim dönemi boyunca tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak nitelikleri bünyesinde barındırıyor.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite

samsung galaxy tab a7 lite

Tabletler özellikle pandemi döneminde yeniden gözde cihazlar hâline geldi. Öğrencilerin de online derslere katılımına yardımcı olan ve en kolay erişilebilir cihazların başında geliyor. Yüz yüze eğitim başladı, ancak öğrencilerin tablete olan ihtiyaçları bitmeyecektir. Dersten arta kalan zamanlarda araştırma yapma, gerektiğinde öğretmenlerle yüz yüze iletişim kurma ve dersten arta kalan zamanlarda biraz oyun ve videoyla dikkat dağıtma… Tüm bu işler için uygun fiyatlı ve her yere rahat taşınabilecek, çocuğunuzun elinde de büyük durmayacak bir tablet arıyorsanız, en yeni Samsung tabletlerinden biri olan Galaxy Tab A7 Lite tam size göre. 8.7 inç TFT ekranı 800 x 1340 piksel çözünürlükle makul bir görsel deneyim sunarken Helio P22T işlemci, 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızadan oluşan donanım paketi internette gezinme, e-posta iletişimi ve bunun gibi öğrenciler için en önemli işleri yapmakta yeterli oluyor. YouTube, Netflix ve bunun gibi uygulamaları kullanmakta da sıkıntı yok. Boyutlarına göre güçlü ve tatmin edici bir ses çıkışı sunan stereo ses sistemi de mevcut. 5100 mAh kapasiteli pilini normal kullanımda iki günde bir şarj etmek yeterli olacaktır. Galaxy Tab A7 Lite, boyutları ve kolay taşınabilir olmasıyla özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencileri için ideal görünüyor.

Lenovo IdeaPad 5

lenovo ideapad 5

Dizüstü bilgisayarlara gösterilen ilgi de pandeminin başlamasıyla birlikte daha da arttı. Her ne kadar yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrenciler bilgisayara her an ihtiyaç duymuyor olsalar da, ders dışında yapmaları gereken araştırmalar, hazırlamaları gereken ödevler için kendilerine ait bir bilgisayara sahip olmaları önemli. Eğer önümüzdeki birkaç yıl boyunca ihtiyaçları karşılayacak bir bilgisayar arıyorsanız, seçeneklerinizden bir tanesi AMD Ryzen 5 5500U işlemcili Lenovo Ideapad 5 olacaktır. 14 inç ekranıyla nispeten kompakt boyutlara sahip olan bu dizüstü bilgisayar, rahat taşıma konusunda da avantaj sağlayacaktır. Lenovo’nun klasik tuş tasarımına sahip klavyesinde yazı yazmak oldukça rahat, parmakların geniş bir hareket alanı var, tuş derinliği de iyi biçimde ayarlanmış. Trackpad’in hızı da iyi. Şık tasarıma sahip olan dizüstü bilgisayarın web kamerası, kullanıcı gizliliğini de düşünüyor. Kullanmadığınız zamanlarda web kamerasını fiziksel olarak kapatabilirsiniz. 14 inç ekranı Full HD çözünürlükle yeteri kadar keskin ve net görüntüler sunuyor. Ekranın görüş açıları iyi, parlaklık da tatmin edici. Ryzen 5 5500U işlemcinin yanında 8 GB RAM ve 512 GB SSD mevcut. Altı saate kadar çalışma ömrü sunduğu belirtilen bir pili de mevcut. Lenovo Ideapad 5, her kademedeki öğrenciler için önerilir, ancak bütçesini düşünen ve projeleri dahilinde çalıştıracakları özel programlar için de yeterli bir bilgisayar arayan üniversite öğrencileri için iyi bir fiyat-performans ürünü olabilir.

HP Por i5-1035G1

hp por core i5-1035g1

Öğrenciler için uygun ve birkaç yıl boyunca iş görebilecek bir başka dizüstü bilgisayar önerisi de HP’nin 10. nesil Intel Core i5 işlemcili modeli. Bu model, 15.6 inç ekranlı ve sayısal tuş takımlı bir dizüstü bilgisayar isteyenlere hitap ediyor. Özelliklerine baktığımızda ise 10. nesil Intel Core i5-1035G1 işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza mevcut. Ayrıca Nvidia GeForce MX110 ayrık grafik işlemci birimi mevcut. Bu ek grafik birimi sayesinde fotoğraf düzenleme ve benzeri yaratıcılık odaklı işler için biraz daha iyi sonuçlar sergileyebilir. 15.6 inç ekranının Full HD çözünürlük sunması bir artı. Ekranın görüş açıları yeterli ve tatmin edici bir görsel kalite sunuyor. Port seçenekleri bakımından da zengin, Ethernet portu bile mevcut. Üstüne üstlük DVD sürücüsünün bulunduğu ender dizüstü bilgisayarlardan bir tanesi. Daha çok evde duracak ve akşamları ödev veya araştırma amaçlı kullanılacak bir dizüstü bilgisayar isteyenler için HP’nin bu modeli önerilir. Özellikleri birkaç eğitim-öğretim yılını karşılayacak yeterliliğe sahip görünüyor.

Canon Pixma E414

canon pixma e414

Kızım geçen yıl ilkokula başladığında, çocuğu okula giden ailenin evinde bulunması gereken önemli teknolojik ürünün yazıcı olduğu gerçeğinin bizzat farkına vardım. Bu nedenle çocukları bu yıl okula başlayan velilere önereceğim ürünlerin başında yazıcı geliyor. Canon Pixma E414 yazıcı, fiyat-performans oranı yüksek bir ürün olarak dikkat çekiyor. Mürekkep püskürtmeli yazıcı aynı zamanda tarayıcı ve fotokopi gibi işleri de yerine getirebiliyor. Arzu ettiğinizde fotoğraf bile basmanıza izin verecektir. Yaklaşık 19 saniyelik A4 tarama hızı, dakikada 21 siyah-beyaz kopya basma, çift taraflı yazdırma, mürekkep tasarruflu toner’larla 400 sayfa siyah ve 300 sayfa renkli A4 çıktısı alma gibi özellikler mevcut. Özellikle bu son özellik Pixma E414’ten memnun kalmanızı sağlayacaktır.

JBL Tune 510BT

jbl tune 510 bt

Bazıları ders çalışırken müzik dinlemeyi sever, bazıları ise dersten arta kalan zamanlarda kafa dinlemek için müzik dinler. Tüm bu durumlar için JBL Tune 510 BT kablosuz kulak üstü kulaklık iyi bir seçim olacaktır. JBL’in ses tarafındaki uzmanlığını iyi şekilde yansıtan bu kulaklık Bluetooth destekli akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayar gibi cihazlarla kolaylıkla bağlanıyor. Şarj işlemi USB-C portu üzerinden gerçekleşiyor. JBL bu kulaklığın tek bir şarjla 40 saate varan dinleme imkanı sunduğunu söylüyor. Üstelik sadece beş dakikalık şarjla 2 saatlik dinleme süresi de sağlıyor. Farklı renk seçenekleriyle de her zevke hitap ediyor.

Huawei Wi-Fi AX3

huawei wi-fi ax3

Evlerde iyi bir internet bağlantısının bulunması artık daha önemli. Üstelik kullanıcılar evlerine gelen internet bağlantı hızından maksimumu alma konusunda da daha bilinçli hâle geldi. İyi bir Wi-Fi performansı sergileyen ürünler daha çok ilgi görüyoru. Huawei’nin Wi-Fi 6 destekli AX3 Dual Core ve Quad Core ağ yönlendirici cihazları da bu noktada iyi birer fiyat-performans seçeneği olabilir. Dörtlü antenleriyle iyi bir kapsama alanı sağlayan bu cihazlar, Wi-Fi 6 desteği sayesinde ağ içinde daha yüksek yükleme ve indirme hızlarına erişmeyi sağlıyor. Teknoblog ofisinde bir süredir AX3’ün dört çekirdekli versiyonunu kullanıyoruz ve performansından da çok memnunuz. Aynı anda birçok cihazı sorunsuz biçimde desteklemesi en önemli artıları arasında yer alıyor. Ayrıca Wi-Fi 6 desteği sayesinde de operatörün modem cihazına gelen internetten mümkün olan en yüksek hızı elde etmeye izin veriyor. Eğer operatörünüzün verdiği modemin yanına daha güçlü kablosuz ağ performansı sağlayacak bir cihaz istiyorsanız, AX3 önerilir. Üstelik NFC ile akıllı telefonları kolaylıkla Wi-Fi ağına bağlama, mobil uygulama ve web arayüzünden kolay yönetim gibi özellikleri de dikkat çekici.

Arzum AR 2007 Sultane

arzum ar 2007 sultane

Şimdi biraz ilgi alanımızın dışına çıkalım, öğrencilere dolaylı olarak büyük katkı sağlayacak bir ürüne yer verelim. Arzum AR 2007 Sultane Izgara ve Tost Makinesi. Sabahları sıkışık zamanı olanlar için tost, bir numaralı kahvaltı seçeneklerinden bir tanesidir. Arzum’un 1800W güç çıkışı sağlayan bu makinesi öğrencilerin sabahları en büyük yardımcısı olacaktır. Aynı anda dört adet tost yapabilme imkanı, yiyecek kalınlığına göre ayarlanabilen ve 180 derece açılabilen üst gövde, çıkarılabilir ve bulaşık makinesinde yıkanabilir plakalar ve üç kademeli ısı ayarı gibi başlıca özellikleri bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER