Manşetler

OkiDoKido: Çocuklar için zengin ve eğitici içerik havuzu

okidokido

Günümüzde çocuklar adeta doğar doğmaz mobil cihazlarla haşır neşir olmaya başlıyor. Bu ilişkiyi engellemek hem zor hem de mantıksız. Ancak çocukların mobil cihazlarda geçirdiği zamanı yakından takip ve kontrol etmek de oldukça önemli. Çocukların mobil cihazları güvenli ve faydalı şekilde kullanmasına aracılık eden pek çok uygulama mevcut. OkiDoKido, bu kalabalık grubun en çarpıcı üyeleri arasında bulunuyor. Bu inceleme yazısında OkiDoKido ile ilgili yorumlar yer alıyor.

OkiDoKido, 0-6 yaş arası çocuklar için uzmanlar tarafından seçilen eğitici çizgi filmlerin, çocuk şarkılarının, masalların ve ninnilerin bulunduğu bir çizgi film platformu. Geliştiricileri, uygulamanın yüzde 100 güvenli olduğuna özellikle dikkat çekiyor. Reklamsız olması da OkiDoKido’nun ön plana çıkan karakteristik özellikleri arasında bulunuyor.

OkiDoKido’da çocuklar için 3 binden fazla çizgi içerik sunuluyor. Bu içerikler arasında klasik çizgi filmlerin yanında şarkılar ve masallar da bulunuyor. Söz konusu içeriklerin tamamına erişmek içinse OkiDoKido’nun premium paketine geçiş yapmak gerekiyor. Aylık abonelik bedeli 14,99 TL olan bu paket, iki hafta boyunca ücretsiz olarak denenebiliyor.

OkiDoKido’daki içerikler internetsiz ortamda da izlenebilmeleri amacıyla cihaza indirilebiliyor. Bunun için içeriğin altındaki seçenekler arasından “indirme” ikonuna dokunmak yeterli oluyor. İndirilen içeriklere uygulamanın kontrol panelindeki “Listelerim” sekmesi üzerinden erişilebiliyor. Bu sekmede indirilen içeriklerin yanı sıra favorilere eklenen ve en son izlenen içerikleri görmek de mümkün oluyor. Bunlara ek olarak; ana sayfada da bu sekmeye giden kısa yollar mevcut.

Anne ve babalar, çocuklarının OkiDoKido’da ne kadar zaman geçireceğini belirleme imkanına da sahip. Oturumlar için belirlenen maksimum süre iki saati geçemiyor. Belirlenen süre tamamlandığında OkiDoKido da otomatik olarak kapanıyor. Ebeveynler çocuklarına uygun olmadığını düşündükleri videoları da video sayfası üzerinden engellenenler listesine gönderebiliyor.

OkiDoKido içerikleri arka planda da oynatabiliyor

OkiDoKido’nun önemli özelliklerinden birisi de içeriklerin arka planda oynatılabilmesi. Yani çocuğunuz OkiDoKido’daki şarkıları dinlerken sizin de telefonunuzu kullanmaya devam etmeniz mümkün. OkiDoKido’nun portföyündeki içerik çeşitliliği fazlasıyla dikkat çekici. Uygulamada çok sayıda Türkçe içeriğin yanı sıra yabancı dillerdeki çocuk içerikleri de bulunabiliyor. Popüler çizgi filmlerden alınan kısa klipler de eğlenceli vakit geçirmeye yardımcı oluyor.

Günümüzde çocukları akıllı telefonlardan ayırmak zor. Ama OkiDoKido sayesinde bu buluşma daha güvenli hâle geliyor. Uygulama hem iOS‘te hem de Android‘de mevcut.

OkiDoKido: App Store  Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER