ManşetlerSatın Alma Rehberi

Öğrenciler için teknolojik ürün önerileri – Video

öğrenciler için teknolojik ürün önerileri

Yaz bitiyor ve yeni bir eğitim-öğretim yılı başlıyor. Okul ihtiyaçları için alışverişler çoktan başladı ve her yıl olduğu gibi yine teknolojik ürünler okul alışveriş listelerinde önemli bir yer tutuyor. MediaMarkt Türkiye katkılarıyla hazırladığımız videoda ve makalede, okul alışverişlerinizde yardımcı olacak çeşitli ürünleri listeliyoruz. Bu ürünleri MediaMarkt mağazalarından veya mediamarkt.com.tr’den satın alabilirsiniz.

Apple iPad (9. nesil)

ipad 9. nesil

Tabletlerin hafiflik, rahat taşıma imkanı ve mobil uygulamalarla kullanım alanını özelleştirme gibi nedenlerden dolayı öğrenciler için daha isabetli olduğunu söyleyebiliriz. Tablet denilince akla ilk gelen doğal olarak Apple’ın iPad’i oluyor. Apple’ın tablet ailesi içindeki giriş seviyesi model olan 9. nesil iPad ise öğrenciler için en uygun tablet seçeneklerinden biri oluyor. 64 GB veya 256 GB depolama alanı seçenekleriyle sunulan bu Apple tableti, fiyat-performans noktasında iyi bir dengede duruyor. 10.2 inçlik ekranı 264 ppi ekranıyla makul keskinliği ve netliği sunuyor. Bu ekran yatay veya dikey kullanım için elverişli. Aynı anda birden fazla uygulamayı ekranda kullanmak için yeterli alan var. Video izlemek isteyenleri de tatmin edici bir deneyim var. Hoparlörler tek bir tarafta olsa da, sunulan ses çıkış seviyesi ve kalitesi gayet iyi. A13 Bionic çip, Apple’ın optimize edilmiş iPadOS işletim sistemini kullanım için yeterli performansı sağlıyor. Tabletlere uygun birçok uygulama ve oyunla birlikte 9. nesil iPad, öğrenciler için hem derste hem de dersten arta kalan zamanlarda kullanışlı bir araç olacaktır. Opsiyonel olarak sunulan Apple Pencil ve Smart Keyboard ile bu tabletin yeteneklerini daha da artırmanız mümkün oluyor.

SATIN AL (mediamarkt.com.tr)

TCL NXTPAPER 10S

tcl nxtpaper 10s

Tercihini Android’den yana kullanmak isteyen veya daha uygun fiyat noktasında bir seçenek arayanlar için TCL’in 2022 model NXTPAPER 10S tableti iyi bir seçenek olabilir. Bu tablet 10.1 inçlik ekranıyla makul bir ekran alanı sunuyor. Ekranın en önemli özelliği ise kağıt benzeri bir deneyim sunması. Full HD çözünürlüklü IPS LCD ekranı ekran camına yapışık biçimde geliyor. Düşük yansımalı cam, tabletin ekranının bir kağıt gibi görünmesine katkı sağlıyor. Böylelikle ders için araştırma yaparken bir kitap kullanıyormuş hissini elde edebilirsiniz. Kalemle ekranda not alma veya çizim yapma imkanı da mevcut. Her iki kenara yerleştirilmiş hoparlörleriyle özellikle video izlerken stereo ses etkisini de iyi biçimde sunuyor. TCL NXTPAPER 10S’te MediaTek MT8768E işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza var. Öndeki 5 megapiksel ve arkadaki 8 megapiksel kameralar da ders sırasında veya evde çalışırken ihtiyaçlara iyi biçimde cevap verecektir. Android 10 ile yüklü gelen tablette TCL’in özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü ve bazı ek kullanışlı araçlar bulunuyor.

SATIN AL (mediamarkt.com.tr)

Huawei MateBook D16 (2022)

huawei matebook d16 inceleme

Özellikle üniversite öğrencileri için bir Windows dizüstü bilgisayar önerimiz var. Bu yazın başında Türkiye’de satışa sunulan 2022 model Huawei MateBook D16, yüksek performansı öğrencilerin işine yarayacak özelliklerle buluşturuyor. Biz bu modelin Intel Core i7 işlemcili versiyonunu incelemiştik. MediaMarkt mağazalarında ise MateBook D16’nın 12. nesil Intel Core i5-12450H işlemcili versiyonunu bulabilirsiniz. 8 GB RAM ve 512 GB SSD gibi donanım özellikleri de var. Bu paket üniversite öğrencilerinin ödev ve projeleri için çeşitli özelleştirilmiş programları çalıştırmalarına izin verecektir. Ayrıca Photoshop gibi yazılımlarda fotoğraf düzenleme işleri için yeterli olacaktır. Numerik tuş takımını barındırması da öğrencilerin hoşuna gidecek özelliklerden biri olarak nitelendirilebilir. Öte yandan ekranın üst kısmına yerleştirilmiş, yapay zekâ destekli, sizi takip ederek sahnede hizalama yapan bir web kamerası da var. Güçlü ses sistemi de, boş zamanlarınızda 16:10, 1920 x 1200 piksel çözünürlüklü ekranda film izlerken keyfinizi tamamlayacaktır.

SATIN AL (mediamarkt.com.tr)

Samsung LU28R55UQRXUF 4K UHD Monitör

samsung 4k uhd monitör

Çocuğunuzun gözlerinin evde ders çalışırken rahat etmesini istiyorsanız, Samsung’un 28 inç 4K Ultra HD monitörü iyi bir seçim olabilir. Öncelikle şık ve ince çerçeveli tasarımıyla göze hitap eden bu ürün IPS panel barındırıyor. FreeSync desteği de mevcut. 10-bit HDR10 desteği, özellikle boş zamanlarda video izlerken veya oyun oynarken görsel seyir zevkini artıracaktır. 60Hz yenileme hızı onu daha çok üretkenlik odaklı veya proje hazırlama gibi işler için kullanışlı hâle getiriyor, ancak oyun konusunda da ihtiyaçlara cevap verebilir. İki adet HDMI 2.0 ve bir adet DisplayPort 1.2 portu bulunuyor. VESA uyumlu olduğunu da belirtelim.

SATIN AL (mediamarkt.com.tr)

Epson EcoTank L3256

epson ecotank l3256

Özellikle ödev ve projelerin çıktılarını almak için bir yazıcının evde bulunması şart. Satın alacağınız ürünün Wi-Fi bağlantı desteğine sahip olması ve kablosuz yazdırma imkanı sunması da dikkat etmeniz kriterler arasında yer alıyor. Epson EcoTank L3256 bu kriterleri karşılayan bir ürün. Inkjet Tanklı Yazıcı dakikada 10 adet siyah beyaz, 5 adet renkli sayfa baskısı alabiliyor. Dört mürekkep tankının kapasitesini rahatlıkla görme imkanı sunan bu yazıcının üstünde yer alan kontroller de kullanımı kolaylaştırıyor. Wi-Fi desteğiyle kolay kablosuz bağlantı ve yazdırma imkanı da mevcut. Öte yandan tarayıcı sayesinde kitap, defter veya belge tarama ve kopyalama işlerini de kolaylıkla yapabilirsiniz.

SATIN AL (mediamarkt.com.tr)

TP-Link Archer AX10

tp-link archer ax10

Çocuğunuzun evden katılacağı online derslerde kesinti yaşamaması için yeni bir router cihazı satın almayı düşünüyorsanız, Wi-Fi 6 teknolojisini destekleyen bir modeli tercih etmeniz yerinde olacaktır. Wi-Fi 6 uyumlu TP-Link AX10, çift bantlı bir yönlendirici. 5 GHz bantta 1200 Mbps, 2.4 GHz bandında 300 Mbps ile 1,5 Gbps’ye kadar yüksek hızlara erişebiliyor. 1,5 GHz’lik üç çekirdekli CPU ile ağ etkinliği iyi şekilde işlenirken 4 anten ve beamforming teknolojisi daha geniş kapsama alanına erişimde büyük rol oynuyor. Tam gigabit portları ise kablolu bağlantı tarafında verimi artırıyor. TP-Link’in Tether uygulamasıyla kolay kurulum imkanı da mevcut.

SATIN AL (mediamarkt.com.tr)

TCL MoveTime MT42 Akıllı Çocuk Saati

tcl movetime mt42

Çocuğunuzun nerede olduğunu anında görmek veya istediğiniz anda onunla sesli ya da görüntülü iletişim kurmak isterseniz, TCL MoveTime MT42 Akıllı Çocuk Saati’ne bir göz atmasını tavsiye ederiz. Daha önce Teknoblog’da bu ürünün detaylı incelemesini yayınlamıştık. Büyük boyutlu ve renkli ekranı çocuğunuzun saati rahatlıkla kullanmasına izin verecektir. Ekranın üstünde 2 megapiksel çözünürlüklü bir kamera var. Bu kamera esas olarak görüntülü görüşmeler için kullanılırken çocuğunuz fotoğraf çekip size gönderebilir. MT42’de SIM kart yuvası var, çocuğunuz için ayrı bir hat satın almalısınız. Bu hat üzerinden ses ve veri iletişimi sağlanıyor. TCL Connect uygulaması aracılığıyla akıllı saatin kontrol ve yönetimi yapılıyor. İzin verilen kişileri belirleme, görüntülü görüşmeler yapma, mesajlaşma, harita üzerinde çocuğunuzun konumunu görüntüleme gibi işler bu uygulama sayesinde sağlanıyor. TCL Connect iPhone ve Android telefonlarda kullanılabiliyor.

SATIN AL (mediamarkt.com.tr)

Oppo Enco Free 2

oppo enco free 2

Okula giderken yolda müzik veya podcast dinlemek için donanımlı ve fiyatı da çok yükseklere çıkmayacak bir kulaklık isterseniz, Oppo Enco Free 2 tercih listenizde yer alabilir. Silikon uçlu ve kapalı tasarıma sahip bu kulaklık Bluetooth 5.2 desteğiyle geniş bir menzil ve güç verimliliği sunuyor. 42 dB derin kişiselleştirilmiş aktif gürültü engelleme, Dynaudio tarafından ayarlanmış yüksek kaliteli ses çıkışı, kişiselleştirilmiş ses artışı, üçlü mikrofonuyla çağrı gürültüsü engelleme ve 30 saate kadar müzik çalma süresi gibi başlıca özellikleri bulunuyor.

SATIN AL (mediamarkt.com.tr)

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER