ManşetlerSatın Alma Rehberi

Öğrenciler için farklı tablet önerileri – Video

ipad 9. nesil

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı; ilkokul, ortaokul ve liselerde yeni dönem birinci ayını doldurmaya yaklaşırken üniversite öğrencileri de kampüslerinin yollarını tutmaya başlıyor. Yeni bir döneme yeni bir tabletle başlamak isteyenler için, MediaMarkt için hazırladığımız öğrenciler için tablet önerileri video ve makalemiz yardımcı olacaktır. Her biri ürünü aşağıdaki satın alma bağlantılarını tıklatarak mediamarkt.com.tr‘den satın alabilirsiniz.

Apple iPad (9. Nesil)

ipad 9. nesil

Tablet denilince akla gelen ilk seçeneklerden biri iPad oluyor. Öğrenciler için en isabetli seçeneğin ise klasik iPad’in olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Şu anda en güncel ürün olan 9. nesil iPad, öğrencilerin ihtiyaç duyacağı performansı rahatlıkla karşılıyor. Apple A13 Bionic çipe sahip olan bu tablet 64 GB ve 256 GB olmak üzere iki depolama alanı seçeneğiyle geliyor. Dersler ve diğer alanlarda sıklıkla kullanılacağını düşündüğümüzde, 256 GB kapasiteli versiyonu tercih etmek yerinde olacaktır. 10.2 inç ekran, 2160 x 1620 piksel çözünürlükle yeterli keskinliği ve netliği fazlasıyla sunuyor. Ekran, aynı anda birden fazla uygulamayı açmak için de yeterli alan sağlıyor. Bu, çocuğunuzun ödevleri ve projeleri için araştırmalarını rahatlıkla yapmasını sağlayacaktır. Arkadaki 8 megapiksel kamera belge tarama gibi işler için yeterli olurken öndeki 12 megapiksel FaceTime kamera ise Ana Sahne özelliği sayesinde sizi izliyor ve görüntülü görüşmelerde ekranın ortasında kalmanızı sağlıyor. iPad, sadece dersler için değil, boş zamanlarda eğlenmek için de kullanışlı bir araç olacaktır. Satın alacağınız birinci nesil Apple Pencil ile ekranda not alabilir veya çizim yapabilirsiniz. Özellikle ders notları için kalem kullanışlı olur. Smart Keyboard kılıfı satın alırsanız, iPad’i dizüstü bilgisayar gibi de kullanabilirsiniz.

SATIN AL

TCL NXTPAPER 10S

öğrenciler için teknolojik ürün önerileri

TCL’in 2022 ilkbaharında Türkiye’de satışa sunduğu NXTPAPER 10S ilginç bir ürün ve öğrencilerin de ilgisini çekecektir. 10.1 inç ekranlı bu tabletin en önemli özelliği, kağıt benzeri deneyim sunan renkli bir ekrana sahip olması. Boyutu ve görüntü oranıyla çoğu öğrenci rahatlıkla kullanacaktır. Ondan da önemlisi, tabletin camına yapışık görünen ekranı gerçekten de bir kağıt kullanıyormuş hissini veriyor. Üstelik yansıma çok düşük seviyede olduğu için çok aydınlık ortamlarda bile rahatlıkla kullanmak mümkün oluyor. IPS ekran Full HD çözünürlükle keskin ve net yazılar, grafikler sunuyor. Üstelik kalemle ekran üzerinden not alma veya çizim yapma imkanı da mevcut. Ses sistemi de tablette bir şeyler izlerken seyir zevkinizi tamamlıyor. MediaTek MT8768E işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza gibi özellikleri var. Dersler için araştırma yapma, çeşitli okul uygulamalarını kullanma gibi işler için yeterli. Android 11 ile yüklü gelen tablette Google uygulamaları başrolde bulunuyor. 5 megapiksel kamera da görüntülü görüşmeler için fazlasıyla yeterli oluyor.

SATIN AL

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Samsung Galaxy Tab S6 Lite İncelemesi

Özellikle Android tabletler söz konusu olduğunda Samsung akla gelen ilk seçeneklerden biri. Şirketin 2020 yılının ortalarında çıkardığı Galaxy Tab S6 Lite, hâlâ sağlam ve ilgi gören seçeneklerden bir tanesi oluyor. 10.4 inç 2000 x 1200 TFT ekranıyla yeterli bir seyir zevki ve kalite sunuyor. Çift hoparlörü de film izlerken veya müzik dinlerken iyi bir ses deneyimi sağlıyor. 3.5mm kulaklık jakı ise kulaklık veya harici hoparlör bağlamayı kolaylaştırıyor. Yatay kullanım için daha rahat bir ortam sunmasına rağmen dikey kullanım için de uygun bir tablet. İnce profili sayesinde çantaya rahatlıkla sığıyor. Bu, ergonomik açıdan avantaj da sağlıyor. Exynos 9611 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza gibi başlıca donanım özellikleri var. microSD kart yuvası ile depolama alanını daha da genişletmek mümkün. Önde 5 megapiksel kamera görüntülü görüşmeler için yeterli olur. Arkadaki 8 megapiksel kamera da ders notları veya tahtanın fotoğrafının çekilmesi için uygun şartları sağlayacaktır. 7040 mAh kapasiteli pili ise sabahtan akşama bir okul gününü rahatlıkla geçirmeye yardımcı olacaktır.

SATIN AL

Samsung Galaxy Tab A7 Lite

galaxy tab a7 lite

Daha kompakt bir tablet arayanlar için en uygun seçeneklerden biri ise Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Bu tablet de 2021 yılının başlarında çıktı, ancak hâlâ sahip olduğu fiyatı ve özellikleriyle tavsiyelerimiz arasında yer almaya devam ediyor. Daha önce de çeşitli videolarımızda bu tableti önermiştik. 8.7 inç TFT LCD ekranı 2000 x 1200 piksel çözünürlükle fazlasıyla net ve keskin yazılar, grafikler sunuyor. Bu ekran Android’i rahat biçimde kullanmak için yeterli olurken video izleme konusunda da ihtiyaçları karşılamayı başarıyor. Hareket hâlindeyken ders notlarına bakma veya hızlı şekilde toplantılara, ders oturumlarına katılmak için isabetli. Ön kamerası 2 megapiksel, ancak iyi bir görüntü sağlama konusunda kriterleri karşılayacaktır. Arkada ise 8 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera bulunuyor. MediaTek işlemciye sahip olan Galaxy Tab A7 Lite, 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza ile geliyor. Bu donanım paketi karşılığında sunulan performans ile özellikle ilkokul veya ortaokula giden çocuklar için isabetli bir seçenek. Bu arada kompakt boyutlarının da bu sınıflardaki çocuklar için rahat kullanım ve taşıma imkanı sunacağını belirtmeden geçmeyelim.

SATIN AL

Huawei MatePad T 10S

huawei matepad t 10s

Huawei’nin de tabletler söz konusu olduğunda sağlam seçenekleri var. Fiyat-performans dengesi arayanlar için Huawei MatePad T 10S’i öneririz. Bu tabletin 10.1 inç ekranı 1920 x 1200 Full HD çözünürlük sunuyor. Ekranın keskinliği ve netliği gayet yerinde. 300 nit ile içeride ve dışarıda kullanım için makul parlaklığı da bulunuyor. IPS ekran sadece internette gezinme, ders veya projeler için araştırma yapma gibi işlerde değil, video izlerken de ihtiyaçları iyi biçimde karşılayacaktır. Başarılı bir ses sistemi de, özellikle video deneyiminde tamamlayıcı rol oynuyor. MatePad T 10S’te Kirin 710A işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza var. Bu donanım paketi özellikle ilk, orta ve lise seviyesindeki öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılamakta yeterli olacaktır. Önde 2 megapiksel, arkada ise 5 megapiksel kamera bulunuyor. Bu tablette Huawei Mobil Servisleri yüklü olarak geliyor. Huawei AppGallery’den aklınıza gelecek birçok popüler yerli ve yabancı uygulamayı ya da oyunu bulup indirebilirsiniz. Bunun dışında Petal Search, gerek internette arama yapma gerekse Netflix, Spotify ve bunun gibi popüler uygulamayı yükleme konusunda ihtiyaçlara cevap veriyor. Öte yandan AppGallery’den ücretsiz olarak indirebileceğiniz GSpace sayesinde YouTube, Google Haritalar ve bunun gibi Google uygulamalarını çalıştırabilir veya Google Play Store’a erişerek buradaki oyunları veya uygulamaları kullanabilirsiniz. İnce profili, hafifliği ve sağlamlığıyla Huawei MatePad T 10S kullanışlı bir öğrenci tableti olarak nitelendirilebilir.

SATIN AL

Huawei MatePad 10.4 (2022)

huawei matepad 10.4 2022 inceleme

Bütçe konusunda eli biraz daha rahat olanlar için bir başka Huawei tableti olan MatePad 10.4‘ü öneririz. Yazılım özellikleri ve kullanıcı deneyimi açısından MatePad T 10S ile aynı unsurları paylaşıyor. 10.4 inç IPS LCD ekranı 2000 x 1200 piksel çözünürlükle keskin ve net yazılar, grafikler sunuyor. Ekran parlaklığı içte ve dışta kullanım için de yeterli. Opsiyonel olarak edinebileceğiniz ikinci nesil Huawei M-Pencil ile ekranda not alma veya çizim yapma gibi işleri de yapabilirsiniz. 4 GB RAM, 128 GB dahili hafıza gibi donanım özellikleri mevcut. Ayrıca 512 GB’a kadar kapasiteye sahip kartlarla depolama alanını artırabilirsiniz. Bu donanım paketi, öğrencilerin okul aktiviteleri için fazlasıyla yeterli olurken boş zamanlarında oyun ve eğlence için de ihtiyaçlara iyi şekilde cevap veriyor. Bu arada kutudan klavyeli kılıf da çıkıyor. Böylelikle ek bir masrafa girmeden MatePad 10.4 ile dizüstü bilgisayar gibi bir kullanım deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu klavyeli kılıf proje ve ödevlerinizi tablet üzerinde hazırlarken ya da öndeki 8 megapiksel kamerasıyla online derslere ve toplantılara katılırken işlerinizi kolaylaştıracak, sizi rahat ettirecektir.

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER