Teknoloji

Office Web Uygulamalarına gerçek zamanlı düzenleme imkanı ve Android desteği geliyor

Microsoft Office Web Uygulamaları üzerinde yapacağı bazı değişikliklerle ilgili planlarını açıkladı. Söz konusu planları önümüzdeki yılı ve ötesini de kapsıyor. Birden fazla kullanıcının dokümanlar üzerinde gerçek zamanlı olacak şekilde çalışmasına izin veren Office Web Uygulamalarına gelecek güncellemeler sonrasında kullanıcılar birbirlerinin yaptığı değişiklikleri dokümanı yenilemeye gerek duymadan görebilecek. Şu anda PowerPoint Web Uygulaması ile birlikte kademeli şekilde yayılımına başlayan bu değişiklik küçük bir adım gibi görünse de, uygulamaları Google’ın web tabanlı doküman düzenleme uygulamalarıyla aynı seviyeye çıkarma noktasında yardımcı olacaktır.

microsoft-office-yeni-logo-101012

Office Web Uygulamaları Chrome’un mobil internet tarayıcısına sunulacak destekle birlikte Android tabletleri de destekler hâle gelecek. Office Web Uygulamaları şu an için Windows 8 tabletler ve iPad üzerinde kullanılabiliyor, ancak açılımla birlikte Android kullanıcıları da dokümanlarını tablet üzerinden düzenleyebilecek. Microsoft Android desteğinin ne zaman geleceğine dair net bir tarih vermedi, ancak Office Web Uygulamalarıyla ilgili süreçlerin hızlandırıldığını düşünecek olursak söz konusu desteğin fazla gecikmeyeceğini düşünebiliriz.

Yazılım üreticisi Gemini kod adlı bir Office güncellemesi üzerinde de çalışıyor. Kaynakların belirttiğine göre, yıl sonunda gelecek bu güncellemeyle birlikte Office’in tablet ve dokunmatik ekranlı diğer cihazlarda kolay kullanımını sağlayacak Windows 8 tarzı versiyonları sunulmuş olacak.

İlgili >>Microsoft Office Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER