Teknoloji

Office Online güncellemeleri genişletilmiş okuma deneyimi, düzeltme araçları ve OneDrive entegrasyonu getiriyor

office-online-120215

Microsoft’un Office’i işyerlerinde hakimiyetini koruyor olabilir, ancak üretkenlik yazılımları paketinin bulut versiyonu Google Dokümanlar kadar popüler sayılmaz. Office ekibi yazılımın web üzerinde sunduğu deneyimi de artırmak adına kapsamlı güncellemeler yaptı. Üstelik şirket kısa YouTube videoları sayesinde getirdiği yeni özellikleri daha iyi anlamamıza da olanak sağlıyor.

Minimal “Okuma Görünümü” modu güncellendi, böylelikle Düzenle, Yazdır, Paylaş, Yorumlar komutlarını bulmak kolaylaştı. Yazdırmak da daha kolay hâle getirildi, Word Online üzerinden PDF’leri yazdırma işlemini, dosyayı indirmeden gerçekleştirmeniz mümkün oluyor.

Ayrıca Office çeşitli Kaydet komutlarını da yenilik olarak getiriyor. Bir dosyanın kopyasını OneDrive’a kopyalayabilir, yeniden adlandırabilir, bir kopyasını bilgisayara indirebilir veya PDF olarak bilgisayara indirim işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Tarayıcı çubuğuna eklenen “OneDrive’a Ekle” butonu sayesinde salt okunabilir dosyaların kopyasını kolaylıkla kaydedebilirsiniz. Bu, özellikle ekip üyeleriyle şablonlar paylaşırken kullanışlı oluyor, eğer başkalarının dosya üzerinde değişiklik yapmasını istemiyorsanız, onlar kolaylıkla dosyanın kendi kopyalarını oluşturabilir ve esas doküman yerine kopyalar üzerinde değişikliklerini gerçekleştirebilir.

Office başlangıç sayfası da elden geçirildi ve işe daha hızlı şekilde başlamanıza olanak sağlandı. En son dosyalar arasında gezinebilir veya OneDrive üzerindeki bütün dosyalarınızı görebilirsiniz. Yeni doküman oluşturma veya mevcut herhangi bir şablonu kullanma gibi işlevlere de hızlı erişim sağlandı.

Artık Office yeni işlevleri daha kolay şekilde öğrenmenizi sağlıyor. Yardım ikonuna eklenen Bana Anlat özelliğiyle bu işlev gerçekleştiriliyor. Kullanıcılar Bana Anlat kutusuna tıkladıklarında, erişmek istedikleri aracın adını yazabiliyor, yardım dokümanını okuyabiliyor veya Bing üzerinde yardım arayabiliyor.

Metin düzeltme işlevi de daha güçlü hâle getirildi. Belirli bir metin grubu seçildiğinde o grubun kelime sayısı da gösteriliyor. Bu, özellikle kelime sınırının önemli olduğu durumlarda yararlı olacaktır. Ayrıca Microsoft yazım denetimi üzerinde de bazı iyileştirmeler yaptığını kaydetti.

office-online-guncelleme-120215-2

Son olarak Android tabletlerde Office Online uygulamasını açtığınızda, dosyaları açmak için yeni eklenmiş bir hızlı erişim aracı bulunduğunu göreceksiniz.

Office Online’a getirilen bu yenilikler bütün kullanıcılara ulaştırılmaya başladı. Bu yenilikler sayesinde Office Online, Google Dokümanlar ile biraz daha iyi şekilde rekabet etme şansına kavuşmuş olacaktır. Ayrıca kendine has bazı yeni özellikler de kazandığını belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER