Teknoloji

Office Mac uygulamalarına ortak çalışma desteği geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Office 2016 Mac sürümü 16.9 versiyonuna güncellendi. Word, PowerPoint, Excel ve Outlook için yeni özellikler geldi. Güncelleme Word, Excel, PowerPoint’e gerçek zamanlı ortak düzenleme özelliğini getirdi. Böylelikle aynı anda birden fazla kişi bir doküman üzerinde çalışabilecek, her bir kullanıcının yaptığı değişikliğin hemen üst köşesinde kişinin küçük resmini içeren bir pencere gösterilecek. Ayrıca bayrak ikonlarını takip ederek hangi değişikliği kimin yaptığını bulmak da mümkün olacak.

Word, Excel ve PowerPoint için getirilen bir başka yeni özellik de dokümanlar, hesap tabloları ve sunumlar için getirilen otomatik buluta kayıt özelliği oldu. Microsoft eşzamanlamanın saniyeler içinde gerçekleştirildiğini söylüyor. Ayrıca versiyon geçmiş özelliği de bir dokümanın daha önceki versiyonlarına erişme ve değişiklikleri görme fırsatını sunuyor. Bu özelliklere ek olarak, kullanıcılar Aç menüsü üzerinden düzenli şekilde kullandıkları sitelere ve gruplara erişebiliyor.

Excel’in şimdi daha çok grafik ve işlevi, aynı zamanda daha iyi PivotTable grafik desteği bulunuyor. Bir hesap tablosuna girdiğiniz formüller, çoklu yürütme birimli hesaplama üzerinden daha hızlı şekilde güncelleniyor. PowerPoint’e de bir ses veya video klibinin başındaki veya sonundaki istenmeyen içeriği kırpma ve kaldırma seçeneği getiriliyor. Hızlı Başlatıcı işlevi ise çeşitli tasarımlarla ve konuyla ilgili konuşma başlıklarıyla, hızlı şekilde sunum oluşturmayı sağlıyor. Ayrıca fare de lazer işaretleyici gibi kullanılabiliyor.

Son olarak Outlook da gelen kutusunu düzenlemek için sürükleme hareketlerini kullanmaya izin veriyor. İzleme dörtgeni üstünde iki parmağınızı sola sürükleyerek arşivleme ya da sağa sürükleyerek silme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Outlook bundan böyle Google Takvim ve Kişiler’i de destekliyor

Microsoft Office 2016 Mac sürümünü 2015’te çıkarmıştı. O zamandan beri düzenli şekilde işlev ve güvenlik güncellemeleri sunuluyor. Geçen yıl da macOS için Office 365 araç çubuğu çıkarılmıştı.

İLGİLİ HABERLER