Teknoloji

Office Mac için büyük güncelleme yıl sonunda geliyor

Microsoft Office’in Mac sürümü için uzun zamandır yeni bir sürüm çıkarmadı. Doğrusunu söylemek gerekirse aradan yaklaşık üç buçuk yıllık bir süre geçti ve nihayet Microsoft’tan yeni bir büyük güncellemeye dair işaretler gelmeye başladı.

microsoft-office-mac-2011

Almanya’da düzenlenen Cebit fuarında Computerwoche yayın organına konuşan Microsoft’un Almanya’daki Office grubunun sorumlusu Thorsten Hübschen, yıl sonuna kadar Mac için yeni bir uygulama paketinin çıkarılacağını açıkladı. Hübschen beklenen başlıca özelliklerle ilgili herhangi bir detay vermedi, sadece detayların önümüzdeki birkaç ay içinde ortaya çıkacağını söylemekle yetindi.

Office Mac için en son büyük güncelleme Ekim 2010’da, 2008 sürümünden yaklaşık iki yıl sonra yayınlanmıştı. Microsoft, yayınladığı son iki Mac sürümünde Office Windows’un 2007 ve 2010 versiyonlrından çeşitli alıntılar yapmış, aynı zamanda çeşitli görsel arayüz unsurlarını da taşımıştı.

Ancak Office Mac’in en son büyük sürümünün çıktığı zamandan bu yana önemli gelişmeler oldu. Apple geçen yıl itibarıyla iWork ofis paketi içinde yer alan kelime işlemcisi, sunum hazırlayıcısı ve hesap tablosu editörünü ücretsiz olarak sunmaya başladı. Her ne kadar bu yazılımlar Microsoft tarafındaki muadillerine göre çok daha sade ve seyrek özelliklere sahip olsa da, ücretsiz olmaları nedeniyle tercih edilir oldu.

İlgili >> MacWorld, Computerwoche

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER