Teknoloji

Office iPad uygulaması için fare ve izleme dörtgeni desteği yolda

office ipad

Microsoft, Office iPad uygulamasını Apple’ın iPadOS için sunduğu fare ve izleme dörtgeni desteğine uygun şekilde yenilemeye hazırlanıyor. iOS uygulamalarını Apple’ın en güncel özellikleriyle yenileme konusunda hep hızlı hareket eden yazılım devi; fare ve izleme dörtgeni desteği konusunda da çizgisini koruyacak gibi görünüyor.

Apple geçtiğimiz mart ayının ortasında iPadOS için fare ve izleme dörtgeni desteği sunarak herkesi şaşırtmıştı. Yeni iPadOS sürümünün yayınlanmasının ardından geliştiriciler de uygulamalarını fare desteğine uygun şekilde güncellemek için yarışa girmiş durumda.

TechCrunch sitesinde yayınlanan bir habere göre; Microsoft, Office’in iPad uygulamasında imleç desteği için hazırlıklara başlamış durumda. Bu uygulamanın sonbahar itibarıyla kullanıcılarla buluşmasının planlandığı söyleniyor. Ancak şirketin Office çatısı altında sunduğu bazı uygulamalarda bu desteği çok daha önce sunabileceği belirtiliyor.

Microsoft, iPad’in bölünmüş ekran desteği için Outlook iOS uygulamasını oldukça hızlı şekilde güncellemişti. Şirket, bu yılın başlarında da birleştirilmiş bir Office iOS uygulaması hazırlamıştı. Yeni Office uygulaması Word, Excel ve PowerPoint’i birleştirirken, diğer Office özelliklerini de tek bir çatı altında topluyor.

Microsoft’un Word, Excel ve PowerPoint’in bağımsız uygulamalarını sunmaya devam edeceği de biliniyor. Office iPad uygulamasında sunulan fare ve izleme dörtgeni desteğinin bu uygulamalara gelme ihtimali de yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER