Manşetler

Microsoft Office uygulamalarını iPad Pro için daha güçlü hâle getirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

office ipad pro

Microsoft, PowerPoint ve OneNote gibi Office uygulamalarının Windows 10 versiyonunun en yeni ve güçlü kalem özelliklerinin diğer platformların yolunu tutacağına dair söz vermişti. Şirket bu sözünü tuttuğunu gösterecek bir adım attı.

Bundan böyle Office iPad Pro ve iPad uygulamaları yeni mürekkep araçları sayesinde daha doğru parmak ve kalem çizimlerine, işaretlemelerine imkan sağlayacak. Ayrıca şirket PowerPoint Tasarımcısı ve Değiştiricisini de iOS’e getiriyor. Böylelikle PowerPoint slaytlarını Windows 10’dan iOS’e uyumlu olacak şekilde düzenlemek ve canlandırmak mümkün oluyor.

Windows masaüstü ve mobil kullanıcıları bu Office özelliklerini geçen yılın sonlarından beri kullanıyordu. Şimdi sıra diğer platformlara geldi. Şimdi her bir iOS Office uygulamasında “Çizim” sekmesi bulunacak. Böylelikle mürekkep, çizim ve yazma araçlarına daha kolay şekilde erişilecek. iOS için Office uygulamaları bir ekran kaleminin açısını sezebilecek, böylelikle örneğin bir Word dokumanında yazı yazarken birden sınırlar içinde kalemle el yazısı yazmaya başlayabileceksiniz. Ayrıca Microsoft’un çizimden şekle çevirme aracını kullanarak elle yapılmış çizimleri Venn diyagramlarına ve oklara çevirebilir, böylelikle mükemmel görünümlü grafikler oluşturabilirsiniz.

ipad-pro-office-note-220116

Microsoft’un PowerPoint Tasarımcısı özelliği şimdi iPad ve iPad Pro için kullanılabilir hâle geliyor. Bu araç sayesinde grafik tasarımcıları tarafından geliştirilen 12 bin taslaktan yararlanarak iyi görünümlü PowerPoint sunumları oluşturabilirsiniz. Microsoft’un otomatik öğrenme algoritmaları görüntü işlenmesi ve buna uygun slayt tasarımının seçilmesi noktasındaki işleri zahmetsizce yerine getiriyor. Morph, yani değiştirici araç da Apple tabletlerine geliyor. Onun sayesinde de PowerPoint slaytlarındaki yazılar, çizimler, üç boyutlu nesneler yazılım tavsiyelerinin de yardımıyla animasyonlara dönüştürülebiliyor. Her iki araç da otomatik şekilde ve bulut tabanlı olarak çalışıyor.

Office iPad Pro gibi tasarım ve iş odaklı tabletler için kullanılabilir bir çözüm paketi olma noktasında bu son güncellemelerle birlikte önemli bir adım atıyor. Bu özellikler diğer platformlara taşınmaya başlamadan önce ilk olarak Microsoft’un Surface Pro 4 tabletine getirilmişti. Bunların iOS’e getirilmesiyle birlikte, Microsoft üretkenlik yazılımını Google’ın Dokümanlar, Hesap Tabloları ve diğer bulut uygulamalarına göre daha çekici ve geçerli bir seçenek hâline getirmiş oluyor. Google’ın sunduğu yazılım araçları ücretsiz olabilir, ancak Microsoft bir Office 365 aboneliği satın almak için gayet ikna edici gerekçeler sunmayı başarıyor, özellikle bir klavye ve ekran kalemiyle ciddi ciddi iş yapmayı düşünüyorsanız.

İLGİLİ HABERLER