Teknoloji

Office Android uygulaması için video düzenleme desteği yolda

microsoft office android

Microsoft Office Android uygulaması için hazırladığı güncellemeyle kullanıcılarına video düzenleme aracı sunmaya hazırlanıyor. Microsoft 365 Yol Haritası’nda yapılan değişiklik, video düzenleyicisinin bu ay sona ermeden Android uygulamasına ekleneceğini gösteriyor.

Video düzenleyicisiyle kullanıcıların kısa klipler oluşturmasını ve bunları düzenlemesini mümkün olacak. Bu videolar kullanıcıların ağlarındaki diğer kişilerle de paylaşılabilecek. Android için hâlihazırda çok sayıda video düzenleyicisi bulunuyor. Bu durum Microsoft’un tercihini biraz daha kafa karıştırıcı hâle getiriyor.

Yine de, Office’e video düzenleme aracının eklenmesinin mevcut kullanıcıların işine yarayacak bir şey olduğu söylenebilir. Böylelikle ekstra uygulamalara olan ihtiyaç azalıyor. Ancak daha profesyonel imkanlara ihtiyaç duyanların Premiere Rush CC tarzı uygulamalara yönelmesinde fayda var.

Microsoft Office için daha önce benzer nitelikte başka değişiklikler de yapmıştı. Kullanıcılar diledikleri takdirde görsel, çıkartma ve ikonlar da ekleyebiliyor. Bu yeni güncelleme de Microsoft’un kreatif adımlarının devamının geleceğinin işaretçisi olarak değerlendirilebilir.

Microsoft Office Android uygulamasına eklenecek video düzenleme aracının iOS’e gelişi konusunda bir işaret verilmiş değil. Ancak yazılım devinin iOS için de benzer bir hamle yapması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER