Teknoloji

Office 2007 güvenlik açıklarına rağmen hâlâ şirketlerin gözdesi

office 2007Microsoft geçtiğimiz ay itibarıyla Office 2007 için sunduğu desteği sonlandırmıştı. Ancak bu durum, çok sayıda işletmenin üretkenlik yazılımı setini kullanmaya devam etmesini engellemiş gibi görünmüyor.

Spiceworks tarafından ABD, Birleşik Krallık ve Kanada merkezli şirketlerin verileri doğrultusunda rapora göre, şirketlerin yüzde 68’lik kısmı hâlâ Office’in 10 yıl önce yayınlanan versiyonunu kullanıyor. Sistemin bundan böyle güvenlik güncellemesi almayacak olması, henüz şirketleri korkutmamışa benziyor.

Office 2010, yüzde 83 ile şirketlerin bir numaralı tercihi olmayı sürdürüyor. En yeni versiyon olan Office 2016’nın kullanım oranı ise yüzde 17 seviyesinde seyrediyor. Microsoft’un abonelik tabanlı çözümü Office 365’in kullanım oranı ise yüzde 53 seviyesinde. Spiceworks araştırmasına katılan şirketlerin yüzde 17’lik kısmı da iki yıl içinde bulut tabanlı çözüme geçiş yapmayı planlıyor. Google’ın Office 365’in karşısına çıkardığı G Suite ise şirketlerin sadece yüzde 17’si tarafından kullanılıyor.

Office 2007 vazgeçilemeyen tek Office sürümü değil

Spiceworks’ün şirketlerin BT departmanlarıyla gerçekleştirdiği araştırma, oldukça ilginç başka bir sonucu da gözler önüne seriyor. Araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 3’lük kısmı hâlâ Office 97’yi kullanıyor. Dolayısıyla Office 2007 dışında vazgeçilemeyen başka antika Office sürümlerinin de olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER