Teknoloji

Odin lazer projeksiyon teknolojisini farelere taşıyor

odin-lazer-projeksiyon-fare-040615

Trackpad kullanmaktan hoşnut olmayanlar ve her yere fare taşımak istemeyenler için en sıradışı çözümü bir Kickstarter projesi sunuyor. Odin adını taşıyan lazer projeksiyon özellikli fare, küçük bir robot kafasının oluşturduğu lazer yüzey üzerinde fare işlevlerinin görülmesini sağlıyor.

Bugüne kadar genellikle klavyelere uygulanan lazer projeksiyon çözümlerini farelere taşımasıyla bir ilk teşkil eden Odin, fiziksel trackpad veya farelerin geri bildirimini sağlamasa da, daha yumuşak bir kullanım deneyimi yaşatmayı başarıyor.

Yola bir Kickstarter projesi olarak çıkan Odin, destek hedefini kısa süre içinde tutturmayı başarmıştı. Önümüzdeki ay itibarıyla üretimine geçilmesi beklenen Odin, halen Kickstarter üzerinden sipariş edilebiliyor. Geliştirici ekip, sağladığı düşük bilek açısı sayesinde Odin’in karpal tünel sendromuna yakalanma riskini azalttığına dikkat çekerken, fareyi deneyenler gecikme süresinin kabul edilebilir bir seviyede olduğunu dile getiriyor. Odin’in lazer ışınlarının rengi ve bu ışınlarla oluşturulan alanın tasarımı değiştirilemiyor. Robot kafası içinse kullanıcılara üç farklı renk seçeneği sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER