Teknoloji

Oculus Social uygulaması Gear VR’da yerini alıyor

oculus social gear vr

Sanal gerçeklik çalışmaları konusunda akla gelen ilk şirketlerden biri olan Oculus, sunduğu imkanlara sosyal bir boyut eklemeye hazırlanıyor. Bugün (10 Mart) itibarıyla faaliyete geçecek Oculus Social servisi sayesinde Gear VR kullanıcıları kendilerine bir profil oluşturabilecek ve sanal gerçeklikle haşır neşir olan diğer arkadaşlarını da gerçek veya kullanıcı isimleri üzerinden arama yaparak bulabilecek.

Facebook’un sahibi olduğu bir şirket için bu tarz sosyal bağlantıların kulağa pek şaşırtıcı gelmediğini belirtmekte fayda var. Yapılan açıklamada, Oculus Social ve Facebook hesaplarını bağlamanın isteğe bağlı bir aksiyon olacağı ve önümüzdeki haftadan itibaren kullanıcılara bu imkanın sunulacağı ifade edildi.

Samsung Gear VR sahipleri, uygulama üzerinden Facebook’un 360 derece videolarını beğenip paylaşabilecek. Geliştiricilerin sosyal bağlantılar oluşturmasını mümkün kılan API ise yakında paylaşılacak. Kullanıcılar ilk etapta arkadaşlarıyla oynayabilecekleri sanal gerçeklik oyunlarını keşfedebilecek ve yine arkadaşlarıyla birlikte video izleyebilecekleri sanal odalar oluşturabilecek.

Platformda ilk etapta sunulan oyunlar arasında dört kişilik bir bilgi yarışması olan Social Trivia ve bir tür arena dövüşü olan Herobound ön plana çıkıyor. Buna ek olarak, kullanıcılara Oculus Store’da bulunan uygulamalara yorum bırakabilecek.

İLGİLİ HABERLER