Eğlence

Oculus Rift önümüzdeki aydan itibaren Xbox One deneyimini daha derin yaşamayı sağlayacak

oculus-rift-xbox-one-231116-1Oculus Rift sahipleri, 12 Aralıktan itibaren Xbox One oyunlarını sanal gerçeklik başlıklarında deneyimleyebilecek. Bunun için Microsoft tarafından geliştirilen yeni bir uygulamadan faydalanılacak.

Söz konusu entegrasyon, pek çok kişinin düşündüğü sarmalayıcı sanal gerçeklik deneyimini yaşatmayacak. Ancak kullanıcılar gözbebeklerinden sadece birkaç santim uzakta oldukça büyük görünen bir ekranla karşılaşacak. Kullanıcılar Citadel, Retreat veya Dome adı verilen üç ortamdan birinde oyun deneyimini yaşayabilecek.

Bunun tam anlamıyla hayal edilen sanal gerçeklik deneyimi olmadığı söylenebilir. Ancak sanal gerçeklik ve oyun konusunda atılacak her adımın önemli olduğunu, daha büyük ilerlemelerin önünün bu yolla açılabileceğini unutmamak gerekiyor. Söz konusu özellik, konsol sahipleri için büyük potansiyel vadediyor.

Microsoft, “Project Scorpio” kod adlı bir konsol üzerinde çalışıyor. Şirket, bu konsolun kısa süre önce satışa çıkan PS4 Pro’dan daha güçlü olacağını vadediyor. Söz konusu konsolda Oculus Rift desteğinin çok daha gelişmiş biçimde sunulması muhtemel görünüyor. Microsoft, sanal gerçeklik başlıkları üzerine ciddi ölçüde yatırım yapsa da, Oculus ile olan bağları da güçlenecek gibi görünüyor.

Oculus Rift Xbox One uygulaması 12 Aralıkta yayınlanacak

Xbox One’da çalışan oyunlar, bu uygulama sayesinde Oculus Rift’te de çalıştırılabilecek. Uygulama, 12 Aralıktan itibaren Xbox Oyun Mağazası’ndan ücretsiz olarak indirilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER