Teknoloji

Oculus Rift ve Touch birlikte 399 dolar karşılığında satılacak

oculus riftOculus Rift ve Touch’ın birlikte satıldığı paketin fiyatında büyük ancak geçici bir indirime gitti. Önümüzdeki altı hafta boyunca sanal gerçeklik başlığı ve hareketle kontrol cihazına 399 dolar ödeyerek sahip olmak mümkün olacak. Bu rakam paketin normal fiyatına kıyasla neredeyse 200 dolarlık bir indirim vadediyor.

Oculus bu yolla 1 yılı aşkın bir süredir piyasada olan sanal gerçeklik başlığı Rift’in satışlarını artırmayı amaçlıyor. Şirketin içerikten sorumlu başkan yardımcısı Jason Rubin, bu indirimle fiyattan dolayı kenarda bekleyen insanları da Rift almaya teşvik etmek istediklerini söyledi. Rubin, indirim sayesinde çok sayıda kişinin Rift’in genişleyen uygulama ve içerik sisteminden yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

Oculus geçtiğimiz ilkbaharda da Rift ve Touch’ın fiyatında kalıcı bir indirme gitmişti. Bu indirimle hem Rift’in hem de Touch’ın fiyatı 100 dolar aşağıya inmişti. Yeni indirim iki ürünün tek başına satış fiyatlarını etkilemiyor. Hâlâ Rift için 499 dolar, Touch içinse 99 dolar ödemek gerekiyor. Jason Rubin, mevcut Rift’in yaşam ömrünü tamamlamasına daha uzun bir süre olduğunun altını çizdi. Oculus yöneticisi, Rift’in uzun bir süre boyunca insanları eğlendireceğini dile getirdi.

Rubin, donanımın sanal gerçekliğin benimsenmesine engel olmadığını ifade etti. İçerik ve fiyatın yaygınlaşmanın önüne geçtiğini söyleyen Rubin, artık içerik konusunda rahat olduklarını ve sıranın fiyatı düzenlemeye geldiğini belirtti.

Oculus Rift uyumlu bilgisayarların fiyatında indirime gidilmedi

Rift’i kullanabilmek için hâlâ bir oyun bilgisayarına sahip olmak gerekiyor. Uyumlu bilgisayarların fiyatında da şimdilik bir indirim gerçekleştirilmiş değil. Ancak Rubin, Rift uyumlu bilgisayarların fiyatlarının geçtiğimiz yıl önemli ölçüde aşağıya indiğine dikkat çekti. Oculus’un minimum gereksinimi aşağıya çekmesi sayesinde 650 dolar ödeyerek Rift uyumlu bir bilgisayara sahip olmak mümkün hâle gelmişti. Bilgisayarın sanal gerçeklik deneyiminin pahalı parçası olmaktan çıktığını söyleyen Rubin, sanal gerçeklik donanımının da uygun fiyata kavuşması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER