Teknoloji

Oculus Rift ve PC paketleri 16 Şubatta ön siparişe çıkıyor

facebook oculus rift
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oculus rift

Oculus Rift sanal gerçeklik başlığı mart ayının sonu itibarıyla satışa sunulmuş olacak. Ancak Oculus, sanal gerçeklik başlığı ve başlığı çalıştırmak için gerekli sertifikaya sahip PC’lerden oluşan ikili paketlerin ön siparişe çıkış tarihini açıkladı.

16 Şubatta Türkiye saatiyle saat 18:00’dan itibaren Amazon, Microsoft Store ve Best Buy üzerinden “Oculus’a Hazır” PC paketleri için sipariş verebilecek. Söz konusu paketlerde Asus, Dell ve Dell’in oyun odaklı alt markası Alienware tarafından üretilen bilgisayarlar yer alacak. Geçici bir süre için 1499 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak paketlerden bazılarına sahip olmak için 3000 dolardan fazla para ödemek gerekecek.

Rift sanal gerçeklik başlığı tek başına 599 dolar karşılığında satılacak. Ancak VR görüntülerini işleyebilecek kapasitede bir PC bulmak da pek çok insan için ciddi bir engel olarak niteleniyor. Paketlerde sunulan cihazlar, en üst uçtaki oyun cihazları olmaları nedeniyle bu göreve hazır gözüküyor. En ucuz model olan 1499 dolarlık Asus bilgisayarda Intel Core i5 işlemci, Nvidia GeForce GTX 970 grafik işlemcisi ve 8 GB RAM bulunuyor. 3149 dolar karşılığında satılan pakette bulunan Dell Alienware Area 51 ise Core i7 işlemci, 16 GB bellek ve GTX 980 grafik işlemcisi barındırıyor.

Oculus Rift sevkiyatının 28 Mart itibarıyla başlaması planlanıyor. Paketlerin teslimatı ise bu tarihten sonra gerçekleşecek. Amazon ve Best Buy’da teslimat tarihi olarak 23 Nisan gözüküyor. Oculus ise ön sipariş sürecinde sadece belli ülkelere ve sınırlı sayıda teslimat yapılacağının altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER