Teknoloji

Oculus Rift ön siparişlerinin bir kısmı iptal edildi

facebook oculus rift

oculus rift

Birkaç ay içinde sanal gerçeklik pazarının ciddi ölçüde ivme kazanması bekleniyor. Pek çok şirket, etraf fazla kalabalıklaşmadan bu pazara adım atmanın hazırlığını yapıyor. Sanal gerçeklik sahasının  en meraka beklenen ürünlerinden biri olan Oculus Rift, geçtiğimiz ay ön siparişe çıkmıştı. Sevkiyatına bir aydan kısa süre içinde başlanması öngörülen sanal gerçeklik başlığı için verilen siparişlerin bir kısmının iptal edilmesi, potansiyel müşterilerin sanal gerçekliğe hazır olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi.

600 dolarlık fiyatına rağmen, Rift ön sipariş döneminde kayda değer bir ilgiyle karşılanmıştı. Ön siparişlerin açılmasının üstünden yaklaşık 1,5 ay geçtikten sonra, Oculus’un ifadesine göre “çok küçük” oranda ön siparişin iptal edilmiş olması ise kafaları karıştırdı. Şirketten iptallerin gerekçesine ilişkin detaylı bir açıklama gelmezken, akıllarda potansiyel sebeplere dair birkaç ihtimal beliriyor.

Rift’in destek sunmadığı ülkelerden verilen ön siparişlerin iptal edilmesi, akıllara gelen ilk ihtimal oluyor. Sevkiyata ilişkin detayların belirsizliği de potansiyel sebepler arasında ön plana çıkıyor. Oculus, sanal gerçeklik başlığı Rift’i ilk etapta 20 ülkede destekleyeceğini açıklamıştı. Dolayısıyla çeşitli numaralarla Oculus Rift’i sipariş eden, ancak söz konusu ülkelerden birinde yaşamayanların siparişlerinden vazgeçmiş olma ihtimali kulağa mantıklı geliyor.

Bu karışıklıktan önümüzdeki hafta ön siparişe sunulacak olan HTC Vive VR faydalanabilir. Sevkiyatı nisan ayında başlayacak Vive VR, Çin gibi Oculus’un henüz girmediği pazarlarda da boy gösterecek.

İLGİLİ HABERLER