Teknoloji

Oculus Rift Mac desteği konusunda istekli görünse de zaman vermiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oculus rift macOculus Rift Mac desteği sunmadığı için Mac sahibi oyun severlerin bir kısmı uzun süredir hayal kırıklığı yaşıyor. Sanal gerçeklik başlığının ne zaman Apple’ın bilgisayarlarıyla uyumlu hâle geleceği de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Oculus cephesinden gelen açıklamalar desteğin sunulması konusunda umut verse de, bunun kısa vadede gerçekleşmeyeceğini de gösteriyor.

Oculus’un kurucularından biri olan ve hâli hazırda Rift’in geliştirme sürecinden sorumlu olan Nate Mitchell, TechCrunch’a verdiği röportajda konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Mac desteği konusu, röportajı yapan muhabirin Mitchell’ın MacBook Pro’sunu farketmesiyle başladı. Soru üzerine Mac desteği sunmayı çok derinden istediklerini söyleyen Mitchell, henüz bu desteğin hazır olmadığının altını çizdi.

Apple’ın masaüstü işletim sisteminin Rift’i desteklemesini istediklerini söyleyen Mitchell, bu yöndeki çalışmaların en azından önümüzdeki altı ayın yol haritasında bulunmadığını belirtti. Bu fikri değerlendirmeyi devam edeceklerini söyleyen Oculus yöneticisi, bazı hesaplamaları iyi yapmaları gerektiğini ifade etti. Mitchell, Mac desteği için hem zaman hem de iş gücü anlamında ihtiyacın yüksek olduğunun altını çizdi.

Oculus Rift Mac desteğine önümüzdeki yıl kavuşabilir

Oculus cephesinden gelen açıklamalar, Mac sahipleri için oldukça sevindirici. Ancak Mitchell’ın sözleri, bu desteğin 2017 içinde hayata geçmesinin pek de kolay olmadığını düşündürüyor. Dolayısıyla Oculus Rift’in Mac’i desteklemesi için 2018’i beklemek gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER