Teknoloji

Oculus Rift iFixit tarafından parçalarına ayrıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oculus rift ifixit

Oculus Rift sanal gerçeklik başlığının son kullanıcıya yönelik olarak hazırlanan ilk versiyonu, bu hafta itibarıyla sahipleriyle buluşuyor. Bazı teknoloji meraklıları için Oculus Rift’in parçalarına ne kadar kolay ayrıldığını görmek de önem taşıyor. Bu soruya cevabı, diğer pek çok teknolojik üründe olduğu gibi, iFixit ekibi veriyor. Oculus Rift iFixit ekibi tarafından parçalarına ayrıldı ve hem bu işlemin hem de tamirinin ne kadar kolay olduğu notlandı.

iFixit ekibine göre, Oculus Rift’i parçalarına ayırmak oldukça basit, tamir etmek ise kısmen kolay. En yeni iPhone gibi dayanıklı bir blok görüntüsünde olmayan Oculus Rift, düz uçlu ve ince uçlu birer tornavida ve biraz özgüven ile parçalarına ayrılabiliyor.

Rift parçalarına ayrıldığında, Oculus’un ilk versiyonlardan bu yana kaydettiği bazı gelişmeler de rahatlıkla gözlemlenebiliyor. En somut değişiklik olarak ise tek ekranın iki adet özel OLED panelle değiştirilmesi ön plana çıkıyor. Sanal gerçeklik teknolojisine meraklı olanlar için, parçalara ayırma işlemi Rift’in nasıl çalıştığı konusunda detaylı bilgiler sağlıyor. Örneğin, başlığın odağının sadece yüzü yukarıya veya aşağıya doğru hareket ettirerek değiştirilmesi, özel Fresnel lensler sayesinde mümkün oluyor.

Parçalara ayırma işlemi, Oculus kurucusu Palmer Luckey’i de heyecanlandırmışa benziyor. Twitter üzerinden iFixit ekibine seslenen Luckey, “Haydi iFixit, daha ileriye gidebilirsiniz!” cümlesini kullandı. Luckey’e cevap veren iFixit CEO’su Kyle Wiens ise “yok edici olmamayı” amaçladıklarını belirtti ve Oculus kurucusundan daha ileri gidebilmek için ipucu istedi. Bu sefer doğrudan Wiens’e yanıt veren Luckey, ancak ultrasonik kaynaklamada gelişerek daha ileri gidilebileceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER