Eğlence

Oculus Rift ve Gear VR oyunlarına başarım özelliği ekliyor

oculus rift gear vr basarimOculus Rift ve Gear VR sanal gerçeklik başlığı için yayınlanan oyunlara oyun dünyasının önemli bileşenlerinden biri olan başarım özelliği ekleniyor. Oculus Now kullanıcılarına dağıtımı başlayan güncelleme, birkaç haftalık süre içinde hedef kitlesinin tamamına ulaşacak.

Söz konusu güncellemeyle Minecraft, Anshar Wars 2 ve Hitman Go gibi oyunlarda kullanıcıların karşısına başarım listesi çıkacak. Gelecekte ise daha fazla oyunun bu özelliği desteklemeye başlaması öngörülüyor. Kullanıcılar varsayılan olarak arkadaşlarının hangi başarımları tamamladığını da görebilecek. Ancak yeni gizlilik ayarları sayesinde kullanıcılar diledikleri takdirde bu bilgilerin başkasıyla paylaşılmasının önüne geçebilecek.

Oculus Home hali hazırda Steam, Xbox Live veya PlayStation Network gibi oyun platformlarının yanında biraz “yalın” kalıyor. Rift’te oyuncular Steam üzerinden de oyun başlatabildiği için bu yeni özelliğin onlar için pek bir anlam ifade etmesi beklenmiyor. Buna ek olarak, pek çok oyuncu için Oculus Home’un başarım desteği sunması pek de anlam taşımayacak bir yenilik gibi gözüküyor. Ancak başarımlar ile yapılabilecekler, bu düşünceyi biraz olsun değiştirme potansiyeli taşıyor.

Oculus Rift ve Gear VR kullanıcılarının oyunlarda önlerindeki seçenekler artacak

Yan ve gizli görevlerdeki ipuçlarına başarımlar sayesinde daha rahat ulaşılabilecek. Hikaye tabanlı oyunlarda yapılan tercihlerin kaydı artık daha kolay tutulabilecek. Oyunda oyunculara onları tatmin edebilecek farklı hareket türleri önerilebilecek. Dolayısıyla oyun deneyiminde küçük ama dikkate değer değişimler yaşanacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER