Teknoloji

Oculus sanal gerçeklikte Windows masaüstü uygulamalarına erişim fırsatı veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oculus’un Rift Core 2.0 güncellemesi beta olarak çıktı. Bu güncelleme üç temel parçadan oluşuyor. Bunlar sonbaharda düzenlenen Oculus Connect etkinliğinde detaylandırılmıştı. Dash olarak adlandırılan yenilenmiş kullanıcı arayüzü, Home adı verilen özelleştirilebilir alan ve Oculus Desktop adlı, kullanıcıların VR içinde Windows uygulamalarına ve masaüstüne erişmelerini sağlayan bölümler güncellemeyle birlikte geliyor.

Daha önce Oculus Home, kullanıcı arayüzünün metaforik ana ekranı niteliğini taşıyan sabit bir sanal ortamdı. Uygulamaları açmak için bu bölüm kullanılıyordu, ancak içinde çok fazla hareket gerçekleştirilemiyordu. Şimdiyse kullanıcılar bu alan kendi sanal nesnelerini ekleyebiliyor. Eklenebilecek nesnelerin yer aldığı birkaç yüzlük bir katalog bulunuyor. Bunların bazıları önceden saptanmış şekilde eklenmiş, diğerleriyse oyun içi başarılarla, her hafta giriş yapmakla veya diğer işleri gerçekleştirerek açılıyor.

Oculus yakında daha fazla seçenek de ekleyeceğini belirtiyor. Bunların arasında Medium sanat programından heykeller gibi sanal nesneleri eklemek de bulunuyor. Şu an için kullanıcılar birbirlerinin ev alanlarına bakabiliyor. Gelecekte ise kullanıcılar birbirlerinin sanal evlerinde gerçek zamanlı takılabilecekler.

Yeni Dash arayüzü ise kullanıcıların normal Oculus kullanıcı arayüzü içeriklerine, aynı zamanda masaüstü uygulamalarına erişme imkanı veriyor. Sanal gerçeklik özellikli masaüstü uygulamaları uzun zamandır bulunuyordu, ancak bunların sisteme daha entegre hâle getirilmesi Rift kullanıcılarının hoşuna gidecektir.

İLGİLİ HABERLER