Teknoloji

Oculus Rift Apple “iyi bir bilgisayar yaptığında” Mac desteği sunacak

facebook oculus rift

oculus rift apple

Oculus kurucusu Palmer Luckey, şirketinin sanal gerçeklik başlığı Rift’in neden Mac desteği sunmadığı konusunda “iddialı” olarak nitelenebilecek bir açıklamada bulundu. Luckey, Apple’ın Rift’i çalıştıracak kadar güçlü bilgisayarlar üretmediğini öne sürdü.

Mac desteğiyle ilgili konuşan Luckey, bu sorunun çözümünün Apple’ın elinde olduğunu belirtti ve İyi bir bilgisayar yaparlarsa destekleriz.” şeklinde konuştu. Yaşanan doku uyuşmazlığının temelinde Apple’ın bilgisayarlarında üst sınıf grafik işlemcilere yer vermemesinin yattığını işaret eden Luckey, 6 bin dolar vererek Mac alanların bile Oculus Rift için gerekli gereksinimlere ulaşamadığını dile getirdi.

Apple’ın üst sınıf Mac Pro’larında çift ayrık GPU bulunuyor. Ancak bu grafik işlemcilerinde öncelik oyundan ziyade profesyonel ihtiyaçları karşılamaya veriliyor. Oculus Rift ve HTC Vive VR gibi gelişmiş sanal gerçeklik başlıkları ise oyun odaklı grafik işlemcilere ihtiyaç duyuyor. Nvidia GTX 970 ve türevi grafik işlemcileri, sanal gerçeklik başlıklarının beklentilerini karşılıyor.

Luckey, “Oculus Rift Apple ürünlerini geçmişte bir ara yaptığı gibi üst sınıf GPU kullanımına öncelik verdiği takdirde destekleyecektir.” sözlerini tekrarlarken, şu an için ortada gereksinimleri karşılayabilecek bir Mac’in bulunmadığını hatırlattı ve kendilerinin yazılımsal açıdan gerekli değişiklikleri yapmalarının da bu konuda yeterli olmayacağını belirtti.

Apple CEO’su Tim Cook, şirketin son yatırımcı toplantısında yaptığı konuşmada sanal gerçeklik konseptine olan ilgisini belirtmiş ve sanal gerçekliği “niş bir alan” olarak görmediğini söylemişti. Yine de, bir süre için Apple’ın Mac platformu üzerinde en gelişmiş sanal gerçeklik uygulamalarını deneyimlemek mümkün olacak gibi gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER