Teknoloji

Oculus Quest’in adı Meta Quest olarak değişti, farklı yenilikler yolda

meta reality labs

Eski şirket ismini Facebook’u değiştiren Meta, Oculus Quest donanımını yeni ismine uyacak şekilde yeniden markalaştırıyor. Meta CTO’su Andrew Bosworth, şirketin Oculus Quest sanal gerçeklik başlığı da dahil olmak üzere Oculus markasını aşamalı olarak kaldıracağını duyurdu.

2022’den itibaren Oculus Quest ürün grubu Meta Quest olarak bilinecek, Oculus Uygulaması ise Meta Quest Uygulaması olacak. Facebook Portal video cihazı da önümüzdeki birkaç ay içinde “Meta Portal” olarak yeniden adlandırılıyor.

Bosworth’un paylaşımında, “İnsanlar ürünlerimizi satın aldıklarında, tüm bu cihazların Meta’dan geldiğini ve bizim metaverse vizyonumuza giden merdivenler olduğunu açıkça anlamalarını istiyoruz.” ifadesi yer alıyor. Bu, Facebook’un 2014’te Oculus’u satın aldığında devraldığı adı da emekli edeceği anlamına geliyor. “Hepimizin Oculus markasına güçlü bir bağlılığı var ve bu, verilmesi çok zor bir karardı. Adı kullanımdan kaldırırken, sizi temin ederim ki orijinal Oculus vizyonu, Meta’nın bugün VR’yi kitlesel olarak benimsemeye nasıl devam edeceğine derinden bağlı olmaya devam ediyor.”

Bazı Oculus ürünlerine, şirketin VR “metaverse” platformunu yansıtan Horizon markası da eklenecek. Bosworth, “Ayrıca Meta Horizon’u tüm birinci taraf sürükleyici sosyal deneyimlerimizi kapsayacak bir marka olarak genişleteceğiz.” diyor. “Bunu Horizon Workrooms ve Horizon Worlds ile zaten gördünüz. Yakında Oculus’tan Horizon Home, Horizon Venues, Horizon Friends ve Horizon Profile’a geçtiğimizi göreceksiniz.” Bosworth’un VR / AR bölümü başkanları olduğu Facebook Reality Labs, Reality Labs olarak yeniden adlandırılacak.

Bir tweet atan Bosworth, “Oculus, DNA’mızın temel bir parçası olmaya devam edecek ve yazılım ve geliştirici araçları gibi şeylerde bir marka olarak yaşamaya devam edecek.” dedi.

Şirket CEO’su Mark Zuckerberg, Meta adını perşembe günkü yıllık Facebook Connect (eski adıyla Oculus Connect, muhtemelen bundan böyle Meta Connect olarak bilinecek) açılış konuşması sırasında duyurdu. Zuckerberg, değişikliği, şirketin adının aynı zamanda belirli bir sosyal uygulamanın markası olmasıyla ilgili karışıklık ve garipliğe bir çözüm olarak nitelendirdi. Zuckerberg, Oculus kullanıcılarının Facebook üzerinden giriş yapmalarının istenmesi sorununu vurguladı ki bu, bazı VR meraklıları için kafa karıştırıcı bir nokta olarak nitelendiriliyordu. “Buna ‘Facebook kurumsal hesabımla mı gireceğim yoksa bu sosyal medya hesabıma mı bağlanacak?’ konusunda bir kafa karışıklığı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bosworth yazısında aynı konuyu gündeme getirdi. “VR topluluğundan daha geniş bir şekilde geri bildirim aldığımız için, Quest’e giriş yapmak amacıyla bir Facebook hesabı gerektirmeyen yeni yollar üzerinde çalışıyoruz ve bunu gelecek yıl getireceğiz. Bu, dahili olarak en yüksek öncelikli çalışma alanlarımızdan biri.” dedi. Ayrıca şirket perşembe günü, Meta’nın Quest for Business programının, kullanıcıların kişisel Facebook hesapları yerine İş Hesapları ile oturum açmasına izin vereceğini duyurdu. Ancak Bosworth’un açıklamasına ve Zuckerberg’in Connect açılış konuşması sırasında yaptığı benzer bir yoruma dayanarak, önümüzdeki aylarda daha büyük değişim göreceğiz gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER