Teknoloji

Yeni Oculus Quest’i gösteren fotoğraflar ortaya çıktı

oculus quest

Oculus Quest sanal gerçeklik başlığının yeni versiyonunun yolda olduğuna dair haberler daha önce gündeme gelmişti. İnternette dolaşmaya başlayan fotoğraflar, yeni versiyonun çıkışının yaklaştığını gösteriyor.

Twitter’da paylaşılan ve Quest’in farklı açılardan görülebildiği fotoğraflar, Oculus’un görsel anlamda belirgin bir değişikliğe gittiğini gösteriyor. Fotoğraflara bakıldığında yeni Oculus Quest’in tasarımının orijinal versiyondan ziyade üretimi durdurulan Oculus Go’ya benzediği görülüyor.

Yeni Oculus Quest’le ilgili ilk haberler mayıs ayının ilk günlerinde çıkmıştı. O dönemden sonra sanal gerçeklik başlığıyla ilgili farklı bir bilgi duyulmamıştı. Ancak yeni sızan fotoğraflar, Oculus’un beklenen duyurusunun yakında yapılabileceğini işaret ediyor.

https://twitter.com/h0x0d/status/1286683090178334720

Oculus Quest’i kullanmak için sanal gerçeklik başlığını bir bilgisayara bağlamak gerekmiyor. Bağımsız bir cihaz olan Quest, tüm operasyonu kendi içinde gerçekleştiriyor. Buna rağmen, etkileyici yazılım ve oyunları sanal gerçeklik başlığıyla deneyimlemek mümkün oluyor.

Kablosuz hareket kumandalarıyla gelen Oculus Quest’te harici takip sensörlerine ihtiyaç duyulmuyor. Bu da cihazı hızlı sanal gerçeklik deneyimleri için oldukça kullanışlı bir hâle getiriyor.

https://twitter.com/h0x0d/status/1286792059152523265

Oculus Quest ile ilgili haberler önümüzdeki dönemde artacak gibi görünüyor. Fotoğrafları paylaşan WalkingCat isimli Twitter hesabı, bir paylaşımında “15 Eylül” tarihini kullanıyor. Bunun Quest’in tanıtım tarihi olma ihtimali bir hayli yüksek görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER