Teknoloji

Oculus Quest için paylaşımı kolaylaştıracak yeni özellik

meta quest 2

Oculus, Quest ve Quest 2 sanal gerçeklik başlıkları için yeni yazılım özelliklerini dağıtıma çıkardı. v32 güncellemesi, kullanıcı deneyimine küçük ancak önemli bazı yenilikler getiriyor. Oculus Move sağlık takip uygulamasında da bazı yenilikler yapılıyor. Yenilikler arasında ön plana çıkan ise sanal gerçeklikle kaydedilen fotoğraf ve videoların otomatik olarak Oculus’un mobil uygulamasıyla eş zamanlanabilmesi oluyor.

Daha önce yayınlanan bir güncellemeyle sanal gerçeklik başlığındaki internet tarayıcısı üzerinden dosya yüklemek mümkün hâle gelmişti. Ancak son güncellemeyle içerik paylaşmak ve görüntülemek biraz daha kolaylaşıyor. Sanal gerçeklik başlığındaki dosyaları mobil uygulamayla eş zamanlamak için öncelikle Quest’in uygulama kütüphanesinden Dosyalar uygulamasını açmak gerekiyor.

Ardından sağ üst köşede beliren bulut ikonuna dokunuluyor. Bu ikona dokunulduğunda kullanıcılara eş zamanlamayı aktif hâle getirmeyi isteyip istemedikleri soruluyor. Bu işlemin yapılmasının ardından Quest’le kaydedilen fotoğraf ve videolar, Oculus mobil uygulamasındaki Cihazlar panelinden görülebiliyor.

Oculus, sanal gerçeklik başlığı takılıyken uygulama ve oyun hediye etmeyi de kolaylaştırıyor. Buna ek olarak, sohbet başlatmak isteyenler de arkadaşlarını Facebook Messenger’daki kişiler sekmesinde bulabilecek. Oculus arkadaşları da aynı listede gösterilecek.

Oculus Quest sanal gerçeklik başlığındaki Move sağlık uygulamasını da yeniliyor. Uygulama sadece günlük hedefleri takip etmekle yetinmeyecek. Dileyen kullanıcılar, sanal gerçeklik ortamındaki spor aktiviteleri için haftalık hedefler de belirleyebilecek.

İLGİLİ HABERLER